Novemberrapporter från Centerpartiets utsända praktikanter i London och Bryssel

Caroline Ferning och Daniel Källqvist rapporterar bland annat om EU:s forskningsprogram Horizon, de högerextremas framfart i Spanien, och Afrida Chowdhury ger en uppdatering kring Brexit och den nationella sjukvårdskrisen i Storbritannien.

I Storbritannien har den nationella sjukvårdskrisen påverkat hela riket och efter flera år har situationen inte blivit bättre. Krisen beror på en rad komplexa problem, såsom ett budgetunderskott, en åldrande befolkning och underbemanning.

I mitten av månaden nådde Brexit ett historiskt ögonblick som väckt liv i hela såpan då EU och Storbritannien kommit överens om ett första utkast till ett utträdesavtal. Detta har fått stöd av Theresa Mays regering och röstats igenom i EU. Läs hela rapporten här. , 96.4 kB.

Europeiska unionens forskningsprogram ”Horizon Europe” kommer att få 120 miljarder euro i den nya långtidsbudgeten. Detta ger enorma möjligheter att bidra till forskning överallt inom EU, där småföretagare har möjlighet att få bidrag för sina satsningar inom innovativ teknik. Exempelvis har Centerpartiet drivit att forskningsprogrammet ska ge fördel åt forskningsprojekt som gynnar småföretag och jämställdhet. Läs hela rapporten här. , 70.5 kB.