Jämställd kommun

Ingenting är omöjligt!

Jämställd kommun där chefer inte ska ha så mycket mer i lön än de, som sliter i både värme och kyla. De pengarna ska gå till att sysselsätta ungdomar och förbättra våra vägar bland annat.

Torsås Bostads AB – Effektivisera hela företaget, satsa på turism i både Bergkvara och Gullabo genom att bygga mindre stugbyar till bra priser. Tyskar kan betala mellan 7–9 tusen kronor i veckan för att hyra. Internetsida för bokning finns på nätet man kan använda sig av. Överskottet när man fått detta i rullning ska gå till sänkta hyror för TBAB:s hyresgäster. Ger vaktmästarna en mer fri roll, så de kan byta en lampa utan att en felanmälning har gjorts. Ingenting är omöjligt!

Skola: Vara tydlig med överlämningen från lågstadiet till mellanstadiet och från mellanstadiet till högstadiet. Eleverna måste få mer hjälp hur de ska ta ut det viktigaste från en text och det bör läggas en del tid på detta när kraven ökar.

Äldreomsorgen: Jag tänker på en pensionär, som bor i kommunens utkant mitt ute i skogen. Hon ligger till 80% av dagen i sin säng. Det tar 25 minuter för hemtjänsten att köra dit och lämna lite mat och ge mediciner på max 10 minuter en stressig dag för att sedan ger sig av igen på resan tillbaka på 25 minuter. Detta är inte bra på något sätt. En arbetstimme varav 50 minuter består av att sitta i en bil. Sen tänker jag också på personalens säkerhet. De får in ett larm från den här pensionären i kommunens utkant om att hon har ramlat och kan inte ta sig upp. Det är snöstorm ute och personalen måste ge sig av i detta oväder. Här brister det överallt. Man måste tänka hela tiden. Jag har lösningen på detta problem. Tänk hur mycket pengar alla bilar kostar inom hemtjänsten. Löner som betalas ut för långa resor.

Jag skulle vilja bygga Trygghetens Boende. Trygghetens boende ska vara ett boende för alla som behöver vård och omsorg, som bor utanför Torsås, Bergkvara och Gullabo. Det ska vara ett boende av 100% säkerhet, gemenskap, nära till personal och god mat. Tänk hur mycket mer tid personalen skulle ha för varje pensionär och själva behöver de inte köra några längre sträckor. För allas trygghet och på sikt kommer det bli mer ekonomiskt att bygga detta än att alla bilar ska fara överallt år efter år.

Med vänliga hälsningar

Stefan Nilsson (Centerpartiet) Nummer 15 i Kommunvalet.