Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Klart med Sveriges största tågaffär

Idag har Sveriges största tågaffär officiellt blivit klar. I ett pressmeddelande går Länstrafiken Kronoberg ut med att det nya i nya trafikavtalet mellan Öresundståg AB och SJ har undertecknats idag, den 14 juni.

Trafikavtalet innebär att SJ tar över trafikutförandet av Öresundstågen från december 2020 och åtta år framåt. Det är ett avtalet med flera parametrar som sätter kunden i centrum. Avtalet innebär också att 185 nya arbetstillfällen skapas i Sverige.

Det nya avtalet har utformats med fokus på helheten i kundens reseupplevelse. Förbättringskraven i det nya avtalet är bland annat:

  • Fokus på att förenkla för kunderna på tågen och perrongerna förbättras både normalläge och vid störningar genom ökad bemanning och service.
  • Fordonsunderhållet förbättras under avtalsperioden genom öppnandet av en ny, modern tågverkstad/depå i Hässleholm som gör att fler tåg kan vara i drift samtidigt och därmed fler sittplatser tillgängliga. Ett optimerat underhåll, ökad kvalitet och effektivitet ökar också möjligheten att städa tågen bättre, vilket också är viktigt för helhetsupplevelsen.
  • De cirka 185 nya arbetstillfällena som kommer att skapas i Sverige under två år kommer att fördelas på de sju städerna Malmö, Hässleholm, Helsingborg, Göteborg, Halmstad, Kalmar och Karlskrona. De nya tjänsterna består av tågvärdar, underhåll- och teknisk service samt städpersonal.
  • Vid behov av ersättningstrafik så stärks den genom ett nätverk av bussar i beredskap.


Läs pressmeddelandet från Länstrafiken Kronoberg gällande Signering av trafikavtal Öresundståg – SJ i sin helhet här >> , 166.8 kB.