Stöd till SM i orientering

Tre orienteringsklubbar i Örebro har fått förtroendet att arrangera SM i orientering 2017

Orienteringsklubbarna Almby IK, Hagaby GOIF, KFUM från Örebro och OK Tisaren från Hallsberg ska tillsammans arrangera SM i orientering 2017.
Sammanlagt är det 10 st SM-tävlingar och 9 st publiktävlingar som ska genomföras mellan den 21 april och 24 september. Större delen av tävlingarna kommer att arrangeras i Örebro kommun och resterande i Hallsbergs kommun.

- Jättekul att orienteringsklubbarna fått SM i orientering till oss. Det är perfekt för sporten, för deltagarna och inte minst för betraktarna. Det sätter dessutom Örebro på kartan, säger kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson (S).

Sammanlagt beräknar arrangörerna att det kommer vara cirka 10 000 startande. Till det kommer medföljande ledare och viss publik. De beräknar också att det i samband med tävlingarna sammanlagt kommer att vara 7 000 till 10 000 övernattningar i regionen.

- Utöver det rent idrottsliga gynnas besöksnäringen genom många tusen gästnätter och varumärket Örebro stärks än mer, säger kommunalrådet Lennart Bondeson (KD).

Örebro kommun stödjer detta evenemang med 400.000 kronor i utbyte mot tillgång till kartmaterial och att Örebro ges hög grad av synlighet före och under tävlingarna.

- Jag är övertygad om att evenemang av denna dignitet uppskattas av såväl yppersta Sverigeelit till tävlande som alla nyfikna besökare till publik. En härlig blandning av olika etapper från mitt i centrum av staden till kommunens natursköna landsbygd, säger kommunalrådet Per-Åke Sörman (C).

Mer information:
Kenneth Nilsson (S) 019 214009
Lennart Bondeson (KD)  0703 262408
Per-Åke Sörman (C) 0765 511106