Anders Olsson omvald kretsordförande

Centerpartiets kommunkrets i Örebro höll årsmöte den 24 februari. På årsmötet fick Anders Olsson fortsatt förtroende som ordförande för kommunkretsen.

Höstens succéval såväl lokalt som nationellt med de bästa siffrorna på över 30år för partiet har nu gjort att den lokala kretsstämman förlagts till "hög höjd". Inte för att matcha pågående Skid-VM men väl kommunens vattentorn svampen, där medlemmarna kommer samlas på söndag eftermiddagen.


Anders Olsson har suttit i kretsstyrelsen i tre år, som ledamot och nu två år som ordförande. Han har erfarenhet av kommunpolitik och är idag ordförande i Tekniska nämnden. Anders var valberedningens förslag och han valdes av ett enhälligt möte.


- Jag är mycket hedrad över att bli omvald, min ambition framåt är att Örebro Centerpartikrets ska växla upp arbetet med delaktighet och inflytande för medlemmarna under det kommande verksamhetsåret. kretsen ska vara en röst för alla aspekter av mångfald, arbete mot diskriminering och landsbygdsbors möjlighet att nyttja våra gemensamma resurser.


Årsmötet beslutade även att välja Anders Gunnarsson, Peter Johansson och Jessika Edetun Falk för omval samt Tina Fingal Swens, Anna Heder och Gunhild Wallin för nyval. På förra årsmötet valdes även Abdulraham Ibrahim Muhammed, Maria Comstedt och Xerxes Åkerfeldt och dom kommer fortsätta med sitt arbete i styrelsen.


- Det känns tryggt med en kontinuitet i styrelsen. Anders har erfarenhet från valåret och kan fortsätta med det arbetet som påbörjats där. Han brinner för partiet och jag är säker på att vi kommer att ha ett fortsatt gott samarbete mellan kommunkretsen och rådhuset, säger Per-Åke Sörman, kommunalråd.


Mer information:
Anders Olsson, Kretsordförande, 070-587 99 11
Per-Åke Sörman, Kommunalråd, 076–551 11 06
Oscar Undevall, Politisk Sekreterare, 076-711 04 96