Örebro kommun, åter nominerade till white guide junior!

Förra veckan släpptes nomineringarna till årets hållbara skolmatskommun. Det här är den andra tävlingen Örebro kommuns skolmat och personalen kvalificerat sig in på. 2019 tog måltidspersonalen på Navets skola i Örebro kommun hem priset i Skolmats-SM.

 - Att kommunens måltidspersonal fortsätter ta hem nomineringar är glädjande för alla elever som serveras kvalitativa måltider under sin skolgång. Det är även ett kvitto på att fokus ligger rätt hos personalen som fortsätter att prestera inom de tuffa klimat- och miljömål den här kommunledningen varit med och tagit fram, Säger Kenneth Handberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer HELHETEN. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna.

- Hållbar mat är inte bara viktigt för elevernas välmående utan också för att kommunen ska fortsätta utvecklas i klimat och miljöfrågan. Örebro kommuns skolor har länge arbetat med att ta fram hållbar mat och detta blir ytterligare ett kvitto på att det är ett lyckat arbete, säger Per-Åke Sörman (C), kommunalråd med ansvar för hållbarhetsfrågor.

- Att fortsätta utveckla skolmaten och arbetet med skolluncher som en del av den pedagogiska helheten i skolan, är ett av många steg vi behöver fortsätta ta. Den här nomineringen visar att Örebros skolor verkligen är på hugget. En bra kost är en förutsättning för att en elev ska må bra, utvecklas och orka koncentrera sig och prestera i skolan, säger Marlene Jörhag (KD), kommunalråd och ordförande i programnämnd barn och utbildning.Kenneth Handberg (S) – Kommunstyrelsens ordförande
Per-Åke Sörman (C) – Kommunalråd och ansvarig för hållbarhetsfrågor
Marlene Jörhag (KD) – Kommunalråd och ordförande i programnämnd barn och utbildning