Samverkan mot doping – 100 % ren hårdträning

Idag sker diplomering av fyra gym i metoden 100 % ren hårdträning. Diplomeringen sker i samband med möte på Rådhuset i Örebros brottförebyggande råd. Denna gång är det Nordic Wellness anläggningar i Örebro som diplomeras och gymmen uppmärksammas för att de deltar på ett aktivt och bra sätt i arbetet med att förebygga doping.

Örebro kommun samverkar med Länsstyrelsen, Polismyndigheten, Region Örebro län och RF Sisu mot doping i samhället. Det sker med stöd i modellen PRODIS: (prevention av doping i samhället). De privata gymmen får utbildning av sin personal samt enklare kontaktvägar till tex polis vid frågor eller misstanke om doping på deras gym. Efter utbildning diplomeras gymmen.

  • På träningsanläggningar och gym ska en naturlig och hälsosam träning helt utan droger bedrivas, det är extra viktigt då våra ungdomar ofta vistas där. Tack vare utbildning för personalen och enklare kontaktvägar till polisen ökar medvetenheten och chansen på dessa diplomerade anläggningar att ha helt dopingsfria gym. Vi måste göra allt för att förhindra att doping förekommer överhuvudtaget och det här är ett viktigt steg, säger Annika Tholster (c), ledamot i Örebros brottsförebyggande råd (Örebrå)
  • Diplomet är ett kvitto på att gymmen har ett bra antidopingarbete på plats och en viktig del i arbetet för en ren träningsmiljö. De har antagit policy och utarbetat en handlingsplan för såväl förebyggande arbete som om de skulle misstänka eller upptäcka doping i sina anläggningar säger Sven-Göran Wetterberg, strategisk samordnare Örebro kommun.

Kontaktuppgifter:
Annika Tholster, 070 0926724

Sven-Göran Wetterberg, strategisk samordnare telefon 019-21 18 69