Kandidater 2022

Bild

Centerpartiets nomineringsstämma har beslutat att det är återflyttade Maria Persdotter som ska toppa listan för Centerpartiet inför valet 2022. Efter henne följer Sten Westberg, Karin Westberg och Bengt Åke Karlsson.

Maria har en gedigen bakgrund inom kommunikation, men inte minns som förbundsordförande för Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar (RBU). Ett uppdrag som Maria just avslutade efter sex år.

Maria skiftar nu fokus från nationell politik och påverkan till det lokala i Motala.

- Jag är stolt och glad att få toppa listan i Motala! Det finns mycket att ta tag i, jobb, skola, kollektivtrafik och bredbandsutbyggnad. Man ska kunna välja att bo på landet men ändå kunna arbeta och få livet att fungera.

Motala är en helt fantastisk kommun med oslagbara naturvärden och ett mycket attraktivt läge. Men jag tror att Motala kan ännu bättre och det vill jag bidra till, säger Maria Persdotter.

 

Här visas listan i sin helhet:

 1. Maria Persdotter
 2. Sten Westberg
 3. Karin Westberg
 4. Bengt-Åke Karlsson
 5. Lars Carlsson
 6. Lena Berglert
 7. Raed El Shabrawi
 8. Safaa Alsawah
 9. Mats Jonsson
 10. Carina Lund
 11. Thomas Säfström
 12. Carl-Johan Ahlbäck
 13. Stefan Hedlund
 14. Krister Karlsson
 15. Siv Fransson
 16. Henric Andersson
 17. Elin Carsson
 18. Bo Lövgren
 19. Rita Sparrefors-Axelson
 20. Anna Hall

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.