Norrköping den livfulla staden!

När jag år 2003 flyttade till Norrköping uppfattade jag Norrköping som en ”död” stad på sommaren. Alla studenter hade åkt tillbaka till sina hemstäder och Norrköpingsborna hade flyttat ut på landet. Att besökarna på Kolmårdens djurpark skulle söka sig in till själva city fanns inte på kartan. Ingeting lockade turisterna till stan och nöjesutbudet för de stackars Norrköpingsbor som fortfarande fanns kvar i stan var minst sagt påvert. 

Idag ser situationen helt annorlunda ut. Idag fullständigt blomstrar Norrköping och utbudet av nöjesupplevelser, uteserveringar och turistattraktioner är fantastiskt. Med gemensamma krafter har Norrköpings Kommun och näringslivet i Norrköping gjort Norrköping till en mycket intressant plats att semestra på, vare sig man är turist eller kvarblivande boende. Det är inte bara Bråvalla festivalen som erbjuder fantastiska konsertmöjligheter utan även evenemang som Munken in the Park, Industrisemester och Gig i Kneppingsborg erbjuder konserter till hög kvalitet, de senare är dessutom gratis för publiken. 

När jag nu promenerar genom city en sommarkväll är känslan inte alls att jag bor i en ”död” stad utan en stad som är full av liv. Det är otroligt viktigt för Norrköpings framtid. Låt oss ta vara på det!

Christian Widlund (C)