Pia Berglund (C) – Ny ordförande för NODRA AB!

Pia Berglund

På kvällens kommunfullmäktige valdes centerpartiets Pia Berglund till ny ordförande för NODRA AB.

Det goda valresultatet för Centerpartiet och konstruktiva förhandlingar inom Kvartetten bidrar till Centerpartiet fått uppdraget att tillsätta posten som NODRAS:s styrelseordförande.

Pia Berglund har lång erfarenhet från ledande positioner inom transport- och logistikområdet både på statlig verksamhet och inom näringslivet. Pia har också erfarenhet av styrelsearbete och är en av kvinnorna på Östsvenska Handelskammarens 100-lista kvinnor med kunskap och erfarenhet av styrelsearbete. Pia Berglund är 49 år och bor i Jursla där hon är ordförande i Centerpartiets avdelning i Kvillinge och aktiv i Centerkvinnorna Sverige.

- Jag är väldigt hedrad över att ha fått uppdraget som ordförande för NODRA, säger Pia Berglund. NODRAs verksamhet med vatten, avlopp, avfall och bredband är viktigt för alla invånare i vår kommun. Jag tar med mig centerpartiets grundvärderingar in i arbetet dvs att möjliggöra service i hela kommunen oavsett om det är i stad eller land. Här är förstås bredbandsfrågan en sådan fråga som jag kommer hålla särskilt koll på men även de mycket viktiga miljöfrågorna. Jag ser fram emot att jobba nära ihop med nya styrelsen och bolagets ledning med de utmaningar som ligger framför oss.

Pia Berglund nås på mobil 070-750 56 96.

Vid eventuella andra frågor kontakta politiska sekreteraren Roger Sandström, 072-716 38 59.

 

Nodra AB är ett aktiebolag som ägs av Norrköpings kommun. Fram till den 3 september 2018 hette företaget Norrköping Vatten och Avfall. Verksamheten för vatten och avfall är självfinansierad. Det innebär att de avgifter som tas ut av kunderna inte får överskrida kostnader för vatten, avlopp och avfallshanteringen. Läs mer på nodra.se.