Ny ledarduo i Centerpartiet!

Christian Widlund och Pia Berglund

På kvällens kretsårsmöte på Norells valdes en ny kretsstyrelse för Centerpartiet i Norrköpings kommun. Kerstin Sjöberg som varit kretsens ordförande sedan 2014 hade avböjt omval då hon tillträtt som regionråd och gruppledare för Centerpartiet i Region Östergötland.

Christian Widlund, som tidigare varit vice ordförande, valdes enhälligt till ny ordförande. Christian Widlund arbetar som politisk sekreterare i Region Östergötland och är ledamot av Kommunfullmäktige i Norrköping och ersättare i kommunstyrelsen. Christian är 47 år och bor på Abel Beckers gata i Norrköping.

Pia Berglund från Jursla nyvaldes enhälligt till vice kretsordförande. Pia är idag ordförande för Centerpartiets avdelning i Kvillinge och aktiv i Centerkvinnorna Sverige.

Per Strålin, Ann-Britt Leo, Ingela Fredriksson, Peter Gustavsson och Roger Sandström omvaldes som ordinarie styrelseledamöter tillsammans med nyvalda Klas Fredriksson, Vikbolandet och Marie Appel, Norsholm. Till ersättare i styrelsen omvaldes John Håkansson och Madeleine Johansson medan man nyvalde Johanna Forsell, Norrköping, Markus Åkerman, Åby, Kay Andersson, Vånga och Mikael Appelberg, Norrköping.

- Som uppväxt i en arbetarfamilj i stark jante-lagsanda känns det otroligt hedrande att idag få medlemmarnas förtroende att bli ordförande för Centerpartiet i en kommun som Norrköping, säger Christian Widlund. Det är med stor ödmjukhet som jag tar mig an denna uppgift och tillsammans med en stark styrelse med stort engagemang, har vi nu fullt fokus på att göra ett bra val även i valet 2022, och innan dess så ska vi genomföra en valrörelse inför EP-valet i maj i år.

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar avtackades stämmopresidiet bestående av ordförande Curt Andersson och sekreterare Roger Sandström samt avgående ledamöter/ersättare med blommor. Det åts smörgåstårta, kaffe och kaka. CUF:s förbundsordförande, och tillika riksdagsledamot, Magnus Ek informerade om aktuella politiska frågor.

 

Christian Widlund nås på mobil 070-899 30 00 eller mail christian.widlund@centerpartiet.se. Pia Berglund nås på mobil 070-750 56 96.

Vid eventuella andra frågor kontakta politiska sekreteraren Roger Sandström, 072-716 38 59.