Caroline Johansson som grundade och driver Sorelle uppvaktades av Centerkvinnorna inför Internationella kvinnodagen!

Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen. Med anledning av detta har Centerkvinnorna i Norrköping, i samarbete med Centerpartiet i Norrköping, traditionsenligt uppmärksammat en lokal företagsam kvinna med tårta och diplom!

Kvinnor är underrepresenterade som entreprenörer och idag beräknas knappt 30 procent av svenska företag drivas av en kvinna. Utvecklingen går mycket långsamt framåt och Tillväxtverkets statistik visar på endast en marginell ökning sedan 1970-talet och det är oroväckande. Samtidigt har just kvinnors företagsamhet identifierats som en mycket viktig faktor för både jämställdhet och ekonomisk utveckling.

Centerkvinnorna verkar för att främja kvinnors entreprenörskap och för att fler kvinnor ska våga och orka driva företag. Bland annat vill vi att arbetsgivaravgiften för småföretagare ska sänkas och att tillgången till lån och mikrolån ska förbättras.

Varje år i samband med den internationella kvinnodagen väljer därför Centerkvinnor runt om i landet att uppmärksamma företagsamma kvinnor. I år uppvaktar Centerkvinnorna i Norrköping Caroline Johansson, grundaren av det kvinnliga nätverket Sorelle, med tårta och diplom.

Motivering
Caroline Johansson, grundaren av det kvinnliga nätverket Sorelle, är en sann förebild. När Caroline såg att kvinnor behöver bli bättre på att stötta varandra gick hon till handling och skapade Sorelle – en plats där kvinnor kan dela erfarenheter, kunskap och kontakter. Nätverket har funnits i knappt två år och har redan 175 medlemmar – vilket visar på det stora behovet som nätverket fyller. Sorelle betyder systrar på italienska och Centerkvinnorna i Norrköping vill till Caroline och Sorelle genom denna uppvaktning säga: kära systrar vi är så glada för era framgångar!

Vid frågor kontakta Centerkvinnornas ordförande Anna Edebo på telefon 070-355 64 52 eller mail anna.edebo@centerpartiet.se