Karin Jonsson kandiderar inte för omval som gruppledare/kommunalråd

Centerpartiet påbörjar nu sin nomineringsprocess inför kommunalvalet 2022. I samband med detta har kommunalrådet Karin Jonsson meddelat att hon inte avser att återigen kandidera till kommunfullmäktige eller som gruppledare och kommunalråd.

Karin Jonsson har en lång politisk erfarenhet och varit förtroendevald i Norrköpings kommun sedan 1982. Hon har idag en mängd tunga uppdrag inom kommunen men även på riksnivå inom SKR, Sveriges kommuner och regioner.

-Jag har ägnat en stor del av mitt liv åt politiskt arbete både som fritidspolitiker och som heltidspolitiker. När den här mandatperioden är slut har jag suttit 40 år i kommunfullmäktige och har varit gruppledare i 20 år. Det är en lång tid och jag känner nu att det är dags att träda tillbaka och ge plats åt nya krafter, säger Karin Jonsson.

Processen med att ta fram kandidater till kommande valsedel har börjat och under senhösten kommer en rådgivande medlemsomröstning att genomföras i partiet. Det planeras även för kandidatutfrågningar med de kandidater som vill stå till förfogande som ny gruppledare för Centerpartiet i Norrköping.

Vid frågor kontakta Karin Jonsson på telefon 073-205 42 60.

Vid frågor om vidare process kontakta nomineringskommitténs ordförande Madelaine Johansson på telefon 076-311 38 69.