NYA TOPPNAMN FÖR CENTERPARTIET

I mer än ett halvt år har centerpartister och allmänhet haft möjlighet att nominera namn till Centerpartiets valsedel inför det kommunala valet 2022. Under ett par veckor i december har sedan medlemmarna haft möjlighet att i en rådgivande medlemsomröstning sätta samman sitt förslag till valsedel. Nu har listkommittén också arbetat med valsedeln och presenterar sitt förslag till en valsedel till kretsårsmötet den 16 februari. Valsedeln toppas av Christian Widlund Norrköping och därefter av Alexandra Asp, Marby.

Christian Widlund är 50 år, har två barn och bor i Ektorp. Till vardags arbetar han som politisk sekreterare i Region Östergötland och har även en bakgrund som utbildad logistiker. Idag är han ledamot av kommunfullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen, ordförande för kommunstyrelsens digitaliseringsutskott, ersättare i Hyresbostäder AB:s styrelse och även ersättare i Direktionen för Kommunalförbundet Räddningstjänsten Östra Götaland. Christian är också ordförande för Centerpartiet i Norrköpings kommun.

- Jag känner mig glad och hedrad över denna nominering. Blir jag också vald av årsmötet, som partiets första namn, skulle jag känna en stor ödmjukhet inför det förtroendet. Om jag får förtroendet vill jag driva en politik som skapar ett varmt och medmänskligt Norrköping, där företagsamheten gror och får växa i hela kommunen och där det finns en valfrihet som underlättar i människors vardag, säger Christian Widlund.

Som andranamn föreslås Alexandra Asp som är 40 år. Hon arbetar som djursjukhuschef i Linköping och Norrköping och är utbildad på Campus Norrköping inom social omsorg. Alexandra är idag ledamot av kommunfullmäktige och även ledamot av Vård- och Omsorgsnämnden. Hon är gift och har två barn.

- Jag känner stor tacksamhet över denna nominering. Jag vill arbeta för att hela kommunen är en trygg plats att bo, leva och arbeta i. Här ska viljan att hitta lösningar även på de svåraste utmaningarna finnas, våga tänka och agera utanför den traditionella förvaltarboxen! Min ambition om jag får förtroendet att företräda Centerpartiet i kommunen är framförallt att arbeta för att stärka upp resurser med rätt satsningar till skola, vård och omsorg. Jag tror på att lägga partiprestigen åt sidan och lyssna, samarbeta och våga agera framåt. Alla människor ska bemötas med värme och respekt, hela livet. En hjärtefråga är att våra äldre ska få ett värdigt liv. Centerpartiet behövs mer än någonsin, säger Alexandra Asp.

Hela förslaget till valsedel ser ut enligt följande:

  1. Christian Widlund
  2. Alexandra Asp
  3. Kay Andersson
  4. Markus Åkerman
  5. Anna Edebo
  6. Lina Cederlöf Lundgren
  7. Pernilla Claar Granqvist
  8. Roger Sandström
  9. Kerstin Sjöberg
  10. Erik Lambot
  11. Camilla Hahn
  12. Badiha Yaacoub
  13. Henrik Andersson
  14. Muhyadin Omar
  15. Per Strålin
  16. Emmy Nilsson
  17. Ingela Fredriksson
  18. Fredrik Svahn
  19. Diana L Ringborg
  20. Johanna Forsell
  21. Fredrik Franzén
  22. Anette Sundgren
  23. Madeleine Johansson
  24. Emil Edebo
  25. Mikael Appelberg
  26. Bertil Sandström
  27. Elza Gunnarsson
  28. Johan Lundgren
  29. Dietmar Mölk
  30. Mattias Josephson
  31. Gabriella Karlsson
  32. Sten Ovinder
  33. Edvin Hansson

Vid frågor kontakta Christian Widlund på telefon 070-899 30 00, Alexandra Asp på telefon
070-929 07 46 eller listkommitténs ordförande Madelaine Johansson på telefon 073-054 09 29.