Vi är tydliga: SD ska aldrig få styra i Norrköping!

Vi ser lösningar på problem utan att använda slagord, skriver våra fem toppkandidater i Folkbladet den 17 augusti 2022.

Sverigedemokraternas blivande ledare i Norrköping, Christoffer Jarnvall, skriver i en debattartikel i Folkbladet (4 augusti) att om SD får styra i Norrköping så ska de ”få ordning i Norrköping igen” och tydliggör att ”…Sverigedemokrater förstår människors oro över islamiseringen", samt att de ska ”…jobba hårt för att stoppa detta” Jarnvall riktar särskilt in sig på att måla ut muslimer som orsak till alla problem.

Vi i Centerpartiet vill ge Sverigedemokraterna och alla andra ett tydligt budskap. Vi kommer aldrig medverka till att SD får styra i Norrköping!

Vi inom Centerpartiet gillar borgerliga liberala värderingar men vi avskyr en värld som har värderingar som inte tar hänsyn till jämlikhet och jämställdhet. Vi vill ha ett samhälle där hudfärg, religionstillhörighet och vem dina föräldrar är, inte spelar någon roll. För oss har alla människor lika värde. I Norrköping finns människor som bekänner sig till flera olika religioner. Kristna protestanter, katoliker och ortodoxa, judar, shiamuslimer, sunnimuslimer, buddhister med flera. Människor som på olika sätt blivit förföljda i såväl sina hemländer som i sitt nya hemland Sverige. Vi behöver inte politiker som spär på dessa motsättningar.

Att ge makt till SD kommer inte hända om du röstar på Centerpartiet. Med vår politik får vi ordning på samhällsproblemen utan att dela in människor i fack. Det handlar om synen på människan. Centerpartiet är inte naiva och vi ser lösningar på problem utan att använda slagord. I Centerpartiets Norrköping är alla välkomna oavsett hudfärg eller religion.

Christian Widlund (C)

Alexandra Asp (C)

Kay Andersson (C)

Markus Åkerman (C)

Anna Edebo (C)