CENTERPARTIET I REGION ÖSTERGÖTLAND SÖKER POLITISK SEKRETERARE

Vi söker en politisk sekreterare

Du kommer vara ett stöd till partiets regionfullmäktigegrupp där dina huvudsakliga uppgifter blir att jobba med att ta fram underlag för politiska frågor samt viss kommunikation med inriktning mot hälso- och sjukvård, regionalutveckling och kollektivtrafik. Du kommer att hålla dig insatt i regionens ärenden. Du kommer bistå bland annat genom att göra omvärldsbevakning, ta fram underlag till debatter och utspel. Skrivande är en viktig del av rollen.

Som politisk sekreterare kommer du även vara en organisatorisk och administrativ spindel i nätet som har koll på vad som händer, är behjälplig med att arrangera möten, verksamhetsbesök och konferenser, liksom att koordinera andra aktiviteter i vår partiorganisation.

Urval av arbetsuppgifter:

 1. Ta fram underlag till politiska initiativ mm.
 2. Göra mindre utredningar åt de förtroendevalda
 3. Sekreterare åt regionfullmäktigegruppen
 4. Skriva pressmeddelanden och sköta presskontakter
 5. Skriva debattartiklar
 6. Göra inlägg i sociala medier

Kvalifikationer

 1. Du är utåtriktad, bra på samarbete men även på att arbeta självständigt
 2. Du behärskar det svenska språket mycket väl i både tal och skrift
 3. Meriterande är om du har erfarenhet av påverkansarbete och är van att hålla god kontakt med människor, myndigheter och organisationer
 4. Har erfarenhet av att planera, genomföra och utvärdera aktiviteter
 5. Det är en fördel om du kan använda redigeringsprogram för text, bild och ljud.
 6. Du delar självklart Centerpartiets värderingar.

Vi tror att du som söker har ett stort politiskt intresse och engagemang samt sympatiserar med Centerpartiets värderingar. Du har erfarenhet av politiskt arbete och är en god skribent samt van att hantera sociala medier. Du kommer att jobba nära och stödja våra ledande förtroendevalda men förväntas också ta eget ansvar och egna initiativ.

Vi tror att du som söker har liknande arbetslivserfarenhet och/eller studerar vid eller just har avslutat en högre utbildning inom statsvetenskap, juridik, ekonomi, kommunikation, journalistik eller annan relevant utbildning.

Anställningen
Tjänsten är visstidsanställning med tillträde efter 2023-01-01 och avslut vid mandatperiodens slut. Anställningen är på 100 % med oreglerad arbetstid, kvälls- och helgarbete förekommer.

Fast lön utgår. Tjänsten innebär dels att vara på plats i Linköping vissa dagar och ibland kvällstid. Vissa arbetsuppgifter kan vara möjliga att utföra på distans.

Skriftlig ansökan och frågor om tjänsten skickas till

Julie.tran@regionostergotland.se eller Kerstin.i.sjoberg@regionostergotland.se

Sista ansökningsdag 2022-11-11