Elsie Gisslegård, Julie Tran och Lars Vikinge från Östergötland nomineras till Europaparlamentet!

Idag presenterade Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok och nomineringskommitténs ordförande Jan Andersson förslag på valsedel till Europaparlamentsvalet 2024. Bland de nominerade finns Elsie Gisslegård från Norrköping på plats åtta, Julie Tran från Linköping på plats 17 och Lars Vikinge från Linköping på plats 47.

- Det här är en stark valsedel där alla kandidater tillsammans har med sig olika viktiga perspektiv och erfarenheter och jag känner mig väldigt trygg med att de kan representera hela Sverige i EU. Vi har arbetat brett i hela rörelsen för att ta fram det här förslaget, säger Jan Andersson, ordförande i nomineringskommittén

I våras öppnades nomineringsprocessen och medlemmar i centerrörelsen fick då möjlighet att nominera kandidater. Därefter genomfördes en rådgivande medlemsomröstning. Förslaget som presenterades idag beslutas av Centerpartiets förtroenderåd den 24 november.

- Det känns hedrande och roligt att få vara en del av laget som kandiderar till Europaparlamentet för Centerpartiet. Vår tids stora frågor går bara att lösa om vi samarbetar bättre och EU är en viktig arena för detta. Här kan vi påverka vilka klimatmål vi ska ställa för att undvika temperaturhöjningar som bland annat orsakar översvämningar i Sverige, vilka miljö- och säkerhetskrav som ställs på barnleksaker, hur vi möjliggör för människor att lättare förflytta sig inom EU, eller hur vi kan öka beredskapen i händelse av en ny pandemi, säger Julie Tran (C).