Emma Blomdahl Wahlberg vald till 1:e vice ordförande

Under kommunfullmäktige den 21 februari 2022 valdes Emma Blomdahl Wahlberg som ny förste vice ordförande för kommunstyrelsen. Jessica Pehrson som tidigare suttit på posten blir kvar som ledamot i kommunstyrelsen samt som gruppledare. Även Niklas Åsbogård valdes in i kommunstyrelsen som ersättare.

Centerpartiet i Herrljunga har sedan tidigare beslutat att Emma Blomdahl Wahlberg toppar listan till kommunvalet i höst, och nu kliver Emma även in och tar ett större ansvar i den kommunala politiken genom att Jessica Pehrson kliver av sin post som förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Jag ser fram emot att spendera mer tid med min familj, men också att fortsätta med uppdraget som gruppledare och samla kraft inför valet, säger Jessica Pehrson.

Min förhoppning är att vi ska kunna stärka Centerpartiets röst i kommunpolitiken än mer nu den här sista tiden inför valet. Jag ser fram emot att i presidiediskussioner lyfta våra viktiga perspektiv kring att hela kommunen ska leva samt klimat och miljöfrågor, säger Emma Blomdahl Wahlberg.

Centerpartiets kommunlista i Herrljunga inför valet 2022

1. Emma Blomdahl Wahlberg

2. Jessica Pehrson

3. Thorbjörn Holgersson

4. Eva Larsson

5. Cecilia Frändberg

6. Rune Johansson

7. Brita Hårsmar

8. Niklas Åsbogård

9. Tomas Svantesson

10. Ola Johansson

11. Gunnar Ingvarsson

12. Laila Palmén

13. Agneta Svensson

14. Christer Amnehammar

15. Niklas Wahlberg

16. Ragnar Emanuelsson

17. Henri Andreasson

18. Susanne Marstorp