Annie Lööf: "Vi vill se en Alliansregering"

Annie Lööf

Igår kväll medverkade Annie Lööf i Agenda på SVT.
Hon stod fast vid behovet av en stark Allianspolitik inför nästa val.
– Vi behöver forma en alliansgemensam reformagenda, få ökat stöd och bilda en alliansregering, säger Annie Lööf.

Frågan om allianssamarbetet har blivit aktuell efter att Moderaterna annonserade att de ville gå fram med en Alliansbudget så snart som möjligt.
– Jag vill hålla ihop Alliansen som varit framgångsrik under flera år. Det är det bästa alternativet för jobben, miljön och tryggheten, säger Annie Lööf.

Samtidigt påpekar Annie Lööf att Centerpartiet inte vill leda en regering med ett aktivt stöd av Sverigedemokraterna.
– Vi kommer inte att ingå i ett regeringsunderlag tillsammans med Sverigedemokraterna. Ett samarbete med SD innebär att de får inflytande, något vi inte kan vara med på, säger Annie Lööf.

Det viktiga just nu är att fokusera på valet 2018 och inte ta ut valvinsten i förväg.
– Centerpartiet står för tydliga värderingar och tydligt ledarskap. Vi vill visa att det finns en väg framåt. För att respektera det svenska folket måste vi ge dem ett val och låta dem rösta. Nu måste vi se till att vinna nästa val om 18 månader och se till att väljarna lägger sin röst på något av Allianspartierna. Då finns möjlighet att bilda en Alliansregering, säger Annie Lööf.

För Centerpartiet finns flera anledningar till varför vi hellre stannar i opposition än tar över makten med Sverigedemokraterna som regeringsunderlag.
– Vi vill varken stödja en skadlig socialistisk regering eller legitimera SD:s politik. Vi kan vara en aktiv
opposition och pressa regeringen än mer. Exempelvis kämpa för att regeringen inte får igenom den landsbygdsfientliga kilometerskatten, lägga ett misstroendevotum mot enskilda ministrar, eller förhindra tvångskvotering, avslutar Annie Lööf.