Ett badhus som välkomnar alla

Nybyggda badhus i Tomelilla och Sjöbo

 

Vi är glada över att kunna fatta ett beslut om att bygga ett nytt badhus för alla våra invånare. Oavsett om man är senior som vill motionssimma, en familj med lekande barn eller en hårdsatsande tävlingssimmare ska man känna sig välkommen till badhuset.

Det är viktigt för Centerpartiet är att vi bygger ett badhus med bästa möjliga hänsyn till miljön. Det gäller bland annat materialval och uppvärmning och då lönar det sig att investera i ett gediget badhus som i det långa loppet har lägre driftskostnad och är bättre för miljön.

I dagsläget är det inte aktuellt att bygga två badhus. - Centerpartiet kommer inte vara beredda att höja skatten för att bygga ytterligare ett badhus, säger Stina Larsson och fortsätter, vi vill kunna satsa på andra föreningar med exempelvis nya idrottshallar.

Det är också viktigt att man ska kunna ta sig till ett badhus utan bil. Då passar en anläggning i Kävlinge bättre med närhet till tågstation för till exempel boende i Dösjebro. Samtidigt vill vi satsa på fler bussavgångar mellan Löddeköpinge och Kävlinge så att de morgonpigga simmarna ska kunna träna innan skolan börjar.

Andra partier har pratat om badhus på andra ställen i kommunen. -Vi i Centerpartiet står upp för det beslut som nu ska fattas, avslutar Stina Larsson.