Anders Nordin toppar vår valsedel i valet 2022

VALET 2022. Anders Nordin toppar Centerpartiet i Eskilstunas valsedel i valet 2022 och kommer att arbeta tätt tillsammans med Fredrik Anderson, andranamnet på valsedeln, i valrörelsen. Det beslutades på vår nomineringsstämma i stadshuset i onsdags.

Fredrik Anderson, andranamn på valsedeln.

Centerpartiet har efter en omfattande nomineringsprocess, med bland annat kandidatintervjuer och en rådgivande medlemsomröstning, fastställt valsedeln till nästa års val till kommunfullmäktige i Eskilstuna. Valsedeln består av 21 starka namn, varav många helt nya, och toppas av Anders Nordin.

Anders har varit medlem i partiet sedan han som ung gick med i CUF och har tidigare suttit i bland annat kommunfullmäktige. Just nu är han ledamot i Stadsbyggnadsnämnden samt sitter i Centerpartiets valberedning. Till vardags driver Anders ett byggföretag och sjunger i flera körer. Han bor i Näshulta tillsammans med sin fru.

– Anders är en mycket kunnig politiker med lång erfarenhet i partiet, ett brett kontaktnät och ett stort förtroende bland våra medlemmar. Om man ser till hela valsedeln så har det varit viktigt för oss att sätta ihop en lista med kandidater som kan samarbeta och komplettera och förstärka varandra. Det tycker jag verkligen att vi har lyckats med, säger Christina Andersson, sammankallande för nomineringskommittén som lett arbetet med nomineringsprocessen.

– Jag känner en stor ödmjukhet och tacksamhet inför förtroendet. Och vilken styrka jag ser i det här laget, vilken enorm samlad kompetens och bredd. Jag brinner för demokrati och vill att Centerpartiet i Eskilstuna ska vara en skola i just det. Våra meningsmotståndare ska räkna med oss, för våra kunskaper men också för vår förankring i de egna leden. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med alla våra kandidater och övriga medlemmar för valvinst 2022, säger Anders Nordin.

Anders kommer i valrörelsen att arbeta tätt tillsammans med partiets andranamn, Fredrik Anderson. Fredrik sitter idag som ersättare i Servicenämnden och kliver vid årsskiftet även in som ordinarie ledamot i Grundskolenämnden. Han har en bakgrund som ekonom men arbetar sedan några år tillbaka som lantbrukare. På fritiden engagerar han sig mycket i barnens fritidsaktiviteter och gillar att åka skidor. Fredrik står även på Centerpartiet i Sörmlands valsedel i riksdagsvalet.

Centerpartiet har idag fyra mandat i kommunfullmäktige och siktar på att utöka det i valet 2022 för att ytterligare stärka partiets roll i kommunpolitiken. Förberedelserna är redan i full gång och under stämman togs även partiets valplan och preliminära valprogram.

Övriga toppkandidater:

3. Mia Forslöf
Mia bor i Mälarbaden och driver egen kongressbyrå sedan 15 år tillbaka. Mia kliver vid årsskiftet in som ordinarie ledamot i Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden. På fritiden spelar hon gärna golf eller padel eller umgås med vänner och familj.

4. Mattias Haraldsson
Mattias bor i Jäder, arbetar som avdelningschef och är doktor i nationalekonomi. Utanför jobbet sysselsätter han sig med hem, familj och ideellt arbete inom sport, kultur och kyrka. Mattias står även på Centerpartiet i Sörmlands valsedlar i riksdags- och regionvalet.

5. Malin Kruhsberg
Malin bor Näshulta, där hon även arbetar åt familjeföretaget. Hon sitter som nämndeman i tingsrätten och är även ersättare i Överförmyndarnämnden. På fritiden tränar hon gärna viltspår och apportering med sin hund och gillar att fotografera.

6. Murat Tosun
Murat bor i Skiftinge med sin fru och fyra barn och arbetar som boendestödjare och handläggare inom vård- och omsorgsförvaltningen (LSS barn). Murat står även på Centerpartiet i Sörmlands valsedlar i riksdags- och regionvalet.

7. Leena Kumpula
Leena bor i centrala Eskilstuna och är utbildad folkhälsovetare, men arbetar just nu som verkställande distriktsledare åt Centerpartiet i Sörmland. Leena sitter som ledamot i Kultur- och fritidsnämnden.

8. Jonas Franzon
Jonas är språkvetare och nordist utbildad i Helsingfors och arbetar nu som leg. lärare med vuxenpedagogik och språk på SFI i hemstaden Eskilstuna. Han är familjefar, naturvän och segelfantast och dessutom utbildad cellist.


Vår valsedel i sin helhet:

 1. Anders Nordin, 65, egenföretagare, Näshulta
 2. Fredrik Anderson, 49, agronom, Eskilstuna
 3. Mia Forslöf, 52, egenföretagare, Mälarbaden
 4. Mattias Haraldsson, 50, avdelningschef, Jäder
 5. Malin Kruhsberg, 41, ingenjör, Näshulta
 6. Murat Tosun, 39, boendestödjare, Eskilstuna
 7. Leena Kumpula, 43, verkställande distriktsledare, Eskilstuna
 8. Jonas Franzon, 49, lärare, Eskilstuna
 9. Miriam Holm, 67, sjuksköterska, Eskilstuna
 10. Leif Lundborg, 74, civilingenjör, Hållsta
 11. Stina Söderström, 47, egenföretagare, Kjula
 12. Lars Göran Hellquist, 72, fd ekonomichef, Eskilstuna
 13. Heidi Greijer, 46, beteendevetare, Ärla
 14. Sanna Mikkola, 36, kommunikatör, Eskilstuna
 15. Christer Dahlin, 67, egenföretagare, Ärla
 16. Helen Wretling, 72, fd samordnare, Eskilstuna
 17. Anders Kullstam, 78, byggnadsingenjör, Eskilstuna
 18. Amy Lindqvist, 47, kommunikatör, Eskilstuna
 19. Mirre Cederlöf, 40, verkställande direktör, Eskilstuna
 20. Gunnar Westermark, 76, fd lantmästare, Eskilstuna
 21. Claes-Göran Persson, 74, fd universitetsadjunkt, Jäder