Nu reser Norrtälje kommun ungdomar fritt i hela länet!

Ungdomar som är födda mellan 2005 och 2011 får nu möjligheten att kunna resa gratis till sommaraktiviteter och sommarjobb. Det så kallade sommarlovskortet är här och ger Norrtäljes ungdomar en fantastisk möjlighet att resa fritt under hela sommarlovet. Detta initiativ, som har fått ett mycket positivt mottagande av ungdomar i skolorna, ger dem möjlighet att på egen hand ta sig till kompisar, sommaraktiviteter och sommarjobb. Det är glädjande att se hur sommarlovskortet ger dem frihet och självständighet.

Centerpartiet sitter i styret för Region Stockholm och det var i samband med budgeten för 2023 som beslut om fria resor för skolungdomar på sommaren fattades. Som en del av den politiska koalitionen i regionen kan vi med glädje meddela att sommarlovskortet är här för att stanna. Inte bara det, nästa år kommer det även att utökas för att inkludera alla skollov året runt. Det innebär att ungdomarna kommer att ha tillgång till fria resor under hela året, vilket ger dem ännu större möjligheter att delta i olika aktiviteter och upplevelser.

Från Centerpartiet arbetar vi för mer och bättre kollektivtrafik på landsbygden. Norrtälje kommun är till ytan Region Stockholms största kommun och utmärks av sin stora landsbygd och vackra skärgård, vilket innebär att behovet av flexibla transportalternativ är betydande. Genom införandet av sommarlovskortet ger vi ungdomarna i vår kommun en värdefull frihet, oavsett deras familjers ekonomiska situation. Detta initiativ främjar ökad användning av kollektivtrafik där det är möjligt och minskar samtidigt behovet av privat skjutsning.

Vi ser sommarlovskortet som en viktig del av vårt arbete för att främja jämlikhet och tillgänglighet. Genom att erbjuda gratis resor för ungdomar oavsett deras familjers ekonomiska situation öppnar vi upp för en mer rättvis samhällsstruktur. Alla ungdomar förtjänar att ha samma möjligheter att delta i sommaraktiviteter och sommarjobb, oavsett om de bor i staden eller på landsbygden.

Centerpartiet i Norrtälje kommun vill härmed önska alla kommunens ungdomar ett ljuvligt sommarlov och trevliga resor i kollektivtrafiken. Ta till vara på möjligheten att utforska vår region och skapa minnesvärda upplevelser. Sommarlovskortet ger er friheten att resa dit ni önskar och delta i allt som erbjuds under sommarlovet.

Trevlig resa!

Per Lodenius, gruppledare och oppositionsråd (C)

Henrik Eriksson, ledamot i regionfullmäktige (C)

Patrik Dahl, ledamot utbildningsnämnden (C)

Anna Eneroth, ledamot barn- och skolnämnden (C)

Jacob Christman, ledamot kultur- och fritidsnämnden (C)

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.