Offentlig verksamhet på landsbygden måste få kosta

Bild

Det är med bestörtning jag läst om att majoriteten i kommunen börjar lägga ned förskolor på landsbygden. Beslut som fattats i stor hast utan alltför grundläggande underlag.

För att orterna på landsbygden ska leva behövs viss offentlig service. Förskolor är en sådan service. Små barn ska inte behöva resa lång väg till större förskolor. Inget visar att de minsta mår bättre av att vara samlade till stora förskolor i tätorterna. Jag förstår att det kan behövas när det gäller skolor och inte minst för högstadiet. Men dessa nedläggningar av förskolor där alternativ inte finns i närheten är ett av de steg som gör det svårare att leva på landsbygden.

Det förvånar då vid tidigare val både liberalerna och Sverigedemokraterna påstått att de är landsbygdens beskyddare och det är viktigt att landsbygden ska ges bättre förutsättningar att leva. Nu lägger man ned tre förskolor och det finns flera förskolor som man diskuterar ska gå samma väg.

Nej visa nu att ni verkligen vill att vi ska ha en levande och Sveriges bästa landsbygd. Då måste offentlig service på landsbygden få kosta lite mer. Stoppa nedläggningarna av kommunens förskolor. Gör om, gör rätt!

Anders Olander
Centerpartiet
Fd kommunalråd (C )


Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.