Skriv löneanspråken på valaffischerna 2026

Att tala är silver att tiga är guld, säger ordspråket. Det nya är att om man tiger 27 sekunder kan man prioritera en löneökning på 23 500 kronor. Jag syftar till beslutet om politikerarvodena som klubbades igenom i Norrtäljes kommunfullmäktige den 24 oktober.

Bild

Medierapporteringen lät inte vänta på sig och hela världen har nu hört talas om Norrtälje i Sverige. Vi kan ju alltid hoppas på en invasion av turister, som vill se politikerna med guldbyxorna.

Efter detta kom en enorm pudelstorm från alla gruppledare i det nya Moderat-, Sverige-, Demokrat-, Liberal- och Kristdemokratstyret. Vi kan säga att den är värdig en hel kennel.

Bino Drummond tror ”att han har lärt sig läxan”, vilket det står att läsa i Norrtelje Tidning den 27 oktober. Han är alltså inte riktigt säker att han har fattat det hela?

Robert Beronius uttrycker i samma tidning, ”att det här kan vara droppen” som gör att han lämnar styret? Ingen vet.

Fredagen den 28 oktober kan vi läsa i Norrtelje Tidning: SD’s Andrea Kronvall avslöjar att det här var med från början i förhandlingen och SD var emot. Men fick backa och prioritera högre lön för att få vara med. Det måste ha känts tungt? KD beklagar och ber om ursäkt.

Hans Andersson L, är den enda som har fattat vad det hela handlar om. Tack Hasse!

Kommunfullmäktige består av 61 ledamöter. 27 ledamöter från oppositionen, 34 ledamöter i majoriteten. Många av ledamöterna har varit med under flertalet mandatperioder. Så jag undrar varför var det ingen, som reagerade och begärde en ajournering för att reda ut det hela innan det var försent?

Vår tolkning blir därför att alla ville att förslaget skulle gå igenom, utom oppositionen och Hans Andersson L.

Vi hoppas att det nya styret skriver sina löneanspråk tydligt på valaffischerna 2026.

Berit Jansson, (C)

Hans Jansson, (C)

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.