ETT ÖPPET, MEDMÄNSKLIGT SALEM

Alla människors lika rätt och värde är grunden för Centerpartiets politik. Salem ska förbli en öppen kommun där alla har möjlighet att skapa sin egen framtid – oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vart du är på väg.

I vårt Salem får alla vara sig själva och bestämma över sina egna liv. Vi kommer att fortsätta kämpa för medmänsklighet, jämställdhet och trygghet – varje dag. Här hissar vi Pride-flaggan – och inga högerpopulistiska krafter ska få politiskt inflytande.

Centerpartiet vill:

  • Vara en garant för alla människors lika rätt och värde och den liberala demokratin
  • Se till att kommunens alla verksamheter är utbildade i HBTQI+
  • Säkerställa att kommunen har en skalbar organisation för mottagande av människor på flykt, med fokus på integration och jobb.
  • Utveckla arbetet med att förebygga och motverka våld i nära relationer och hedersförtryck
  • Förhindra att högerpopulistiska partier får politiskt inflytande
Prideflaggan och Salems kommunflagga är hissade vid Välkommen till Salem-skylten.

Det är Centerpartiet som sett till att regnbågsflaggan hissas på kommunens flaggstänger varje år under Stockholm Pride.


Salem ska vara en öppen kommun med plats för nya invånare. Att människor från olika delar av världen ska få bosätta sig i Salem är en självklarhet, oavsett om det handlar om att fly undan konflikter och förtryck eller att söka lycka, familj och arbete. Salem ska också vara en tolerant kommun där alla människor får vara vem de vill, älska vem de vill och fritt få välja hur de vill leva sina liv.

Det är viktigt att alla kommunens verksamheter arbetar aktivt för att utbilda sina medarbetare i HBTQIA-frågor och hedersrelaterad problematik.

I flera länder och kommuner har högerpopulister lyckats etablera sig som maktpartier och stegvis genomförs en politik som inskränker grundläggande fri- och rättigheter. Centerpartiet kommer aldrig att medverka till den utvecklingen i Salem. Vi vänder oss helt emot högerpopulism, främlingsfientlighet och extremism.

Håller du med? Bli medlem i Centerpartiet du också.

Klicka på bilden nedan för att swisha 150 kronor till 123 421 85 33 tillsammans med ditt personnummer och mejladress. Välkommen!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.