Stockholm värd för den första nordiska konferensen om hållbar sjukvård

Nordic Conference

Miljölandstingsråd Gustav Hemming (C) öppnar idag, den 15 februari, Nordic Conference on Sustainable Healthcare, den första nordiska konferensen om hållbarhet inom sjukvården. Konferensen på Münchenbryggeriet i Stockholm samlar de ledande i Norden som arbetar med miljö- och hållbarhetsfrågor inom hälso- och sjukvård med Aktuell hållbarhet som arrangör.

- Stockholms läns landsting har länge varit ett miljöföredöme, sedan 1990 har vi minskat vår klimatpåverkan med nästan 70 procent. I den senaste rankingen av landstingens hållbarhet var vi inte längre etta, men tillhör fortsatt toppen när det gäller en hållbar hälso- och sjukvård, säger Gustav Hemming (C), miljölandstingsråd.

- Att få vara med och öppna den första nordiska konferensen om hållbarhet inom sjukvården är oerhört hedersamt och det är ett signum att vi gör flera saker rätt i Stockholm. Med det nya miljöprogrammet, som antogs under hösten 2016, hoppas jag att vi kan bli ännu grönare på sikt, säger Gustav Hemming (C), miljölandstingsråd.

Läs mer om konferensen på Aktuell hållbarhets webbplats.