Stefans spalt

Som du säkert redan känner till är Sundbyberg landets minsta kommun till ytan. Vi är också den mest tätbefolkade kommunen och vi växer snabbast i landet. Det ställer såklart stora krav på planeringen, inte bara av bostäder utan också av förskolor, skolor, platser för kultur och idrott och att stärka våra grönområden.

Vi måste också planera för en infrastruktur som möjliggör allas rätt till en bra och säker mobilitet oavsett om vi går, åker rullstol, cyklar, åker kollektivt eller bil. Därför arbetar staden nu fram en mobilitetsplan för att säkerställa just detta.

Vi arbetar också med att utveckla stadens offentliga ytor. Sundbybergs torg har i år fått ett lyft med en helt ny ljussättning av fontänen. Vi har också möjliggjort för Food trucks runt lunchtid på vardagar och i maj var det italiensk marknad på torget. Planering pågår för flera andra saker både under året och de kommande åren.

Min och Centerpartiets vision för Sundbybergs torg är en levande plats i stadens hjärta där det är olika aktiviteter för alla åldrar under året. Vi vill också möjliggöra ett större deltagande från föreningar och medborgare.

I processen med nya centrum har det kommit in massor av synpunkter från många sundbybergare och en sak som lyfts fram av många är just torget. Jag lovar att jag ska försöka läsa allt som kommit in under sommaren, men fortsätt gärna att höra av dig med dina idéer om hur vi tillsammans kan göra Sundbyberg ännu bättre!