Profil: Gunnar Carlsson

Gunnar Carlsson valde att engagera sig i Centerpartiet 2016 i samband med ett öppet möte om Sundbybergs nya stadskärna. 

Han är ledamot i stadsmiljö- och tekniska nämnden samt i Sundbybergs Stadsnät AB och det är främst miljötänk med fokus på nya teknologier och innovativ forskning som är drivkraft för Gunnar i politiken. 

Sedan 2014 är Gunnar egenföretagare inom IT-branschen efter att ha köpt ett bolag på Sturegatan. Kort därefter lämnade Gunnar och hans familj Östermalm och flyttade till centrala Sundbyberg. 

“Att hitta en plats i Stockholmsområdet som erbjuder stadskänsla i kombination med närliggande grönområden är inte helt enkelt. Det bästa med Sundbyberg är att man bor i ’den lilla staden’ där både en bra kollektivtrafik och allt annat man behöver finns i närheten och här trivs vi verkligen bra”, säger Gunnar.  

Som egenföretagare ser Gunnar behovet av att skapa breda och inkluderande nätverk där olika typer av företag kan medverka. Det ger möjlighet för företagare att hjälpa och stötta varandra samtidigt som man tillsammans kan ta tillvara och lyfta fram olika kompetenser. 

Förutom ett starkt intresse för gamla båtar så har Gunnar också gröna fingrar och odlar en del hemma på balkongen. 

”Genom att skapa mer grönska också i mindre format, som till exempel att möjliggöra stadsodling i olika delar av vår stad, kan vi tillsammans göra Sundbyberg ännu bättre”, säger Gunnar. 

Efter några år i politiken har Gunnar inte ångrat sitt engagemang.

”Tvärtom. För den som är nyfiken på att engagera sig är intresset och viljan att bidra en riktigt bra start. Att både få veta mer om sin hemstad och dessutom få chansen att påverka är väldigt stimulerande”, avslutar Gunnar.