Profil: Jens Johansson

Brotorpsbon Jens Johansson är gruppledare för Centerpartiet i grundskole- och gymnasienämnden och ersättare i kommunfullmäktige.

Genom sina uppdrag betonar Jens betydelsen av skola och utbildning för ett fungerande samhälle. 

För tolv år sedan flyttade Jens till Brotorp och sedan dess har han på nära håll följt hur stadsdelen vuxit fram och utvecklats. Det var bland annat närheten till jobbet som konsult i city och de omgivande grönområdena som fick familjen att flytta till den nya stadsdelen. 

“Brotorp ligger verkligen mellan pulsen och lugnet i Sundbyberg. Som boende i Brotorp får man både småstadskänslan och fördelarna som kommer med att ingå i en större kommun. Hela stadsdelen har vuxit fram under tiden jag har bott här”, säger Jens Johansson. 

Från ett bostadsperspektiv upplever Jens att utbyggnaden av Brotorp börjar närma sig slutfasen, även om det återstår en detaljplan med fem bostadskvarter där en ny större ICA-butik ska rymmas. Många har bott i Brotorp under en lång tid och Jens anar att framtiden för stadsdelen handlar mer om en mognad tillsammans med dess invånare. 

Engagemanget hos Jens grundar sig huvudsakligen på en inställning om att ju större individuellt engagemang från medborgare, desto bättre utveckling för både demokrati och samhälle. Hjärtefrågorna för Jens återfinns framförallt inom skola och utbildning. 

“Samhället behöver en bra balans mellan individen och offentligheten. Skolan är en bärande samhällsinstitution som skapar möjligheterna för ett fungerande samhälle. Vi har en moralisk plikt gentemot våra barn att se till att skolorna är bra”, säger Jens.