Centerpartiet i Stockholm skänker 12 500 kronor till HBTQI-nyanlända efter AFS-möte

Lördagen den 6 augusti höll högerextrema Alternativ för Sverige sin valupptakt i Rålambshovsparken i Stockholm. Centerpartiet i Stockholm lovade skänka 50 kronor per AFS-deltagare till nätverket RFSL Newcomers, ett nätverk för asylsökande, papperslösa och nyanlända hbtqi-personer.

Enligt polisens uppskattning var det som mest 250 personer på plats på AFS sammankomst, vilket resulterade i 12 500 kronor till HBTQI-nyanlända.

– Att hålla möte samtidigt som Prideparaden startade i närheten var ett uppenbart försök till provokation. Ju fler högerextrema, främlingsfientliga, homofobiska och intoleranta – desto mer stöd behöver de positiva motkrafterna. Extremismen får inte vinna i Stockholm och Sverige. Centerpartiet vill visa att vår stad berikas av öppenhet, medmänsklighet och tolerans, säger Karin Ernlund, gruppledare för Centerpartiet i Stockholms stad.

År 2018 höll Alternativ för Sverige en demonstration i Kungsträdgården. Centerpartiet lovade då skänka 20 kronor till Expo för varje AFS-demonstrant. Det resulterade i 6 000 kronor till Expo, en stiftelse som aktivt arbetar emot rasism, främlingsfientlighet och högerextremism.