Centerpartiet ingår i nytt Blågrönt styre i Region Uppsala

Under förmiddagen presenterade Centerpartiet tillsammans med Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet den nya styrande koalitionen för Region Uppsala den kommande mandatperioden. Koalitionen heter Blågrön samverkan och består av de fem partierna.

-Det är glädjande att vi nu efter flera förhandlingsrundor äntligen kan presentera det nya styret för regionen denna mandatperiod. Det är ett starkt lag som tillsammans bildar en stark koalition. Nu kavlar vi upp ärmarna och jobbar tillsammans framåt för bland annat en närmare vård och en bättre kollektivtrafik, säger Johan Örjes, Centerpartiets regionråd.

På presskonferensen presenterades de ledande politikerna i den nya koalitionen samt deras ansvarsområden. Den fulla sakpolitiska överenskommelsen och gemensam budget kommer presenteras senare i höst. I koalitionen är det Centerpartiet som får ansvar för framförallt kollektivtrafik och samhällsutveckling i regionen.

-Jag ser fram emot att åter få ansvaret för dessa frågor i regionen. För oss är det avgörande att det finns bra kommunikationer och kollektivtrafik som gör att man kan resa smidigt och komfortabelt oavsett var i länet man bor, fortsätter Johan Örjes.

Det nya styret är bland annat överens om att hela länet ska leva och utvecklas och att man ska ha tillgång till regionens resurser oavsett var i länet man bor.

-Det har varit en mycket viktig profilfråga för oss i Centerpartiet. Man måste kunna bo och verka i hela länet. Även i länets mindre orter och på landsbygden, avslutar Johan Örjes (C)

Första Regionfullmäktige är den 28/11 då ska ett nytt presidium i Regionfullmäktige och även en ny regionstyrelse väljas.

För mer information, kontakta:

Johan Örjes, Regionråd (C)
johan.orjes@regionuppsala.se
070–6115251

Olle Romlin, Politisk Sekreterare (C)
olle.romlin@regionuppsala.se
070–5316024