Vårbrev

Hej Centervänner!

Solen lyser och snön tinar ner i smutsiga drivor och rännilar ned i dikena. Våren är en skön tid och snart är bofinkar och tussilago här.

Men inget är sig likt mot tidigare vårar. Ett elakt virus sprider sig, COVID-19, som en löpeld över världen, och många delar i vår vardag stannar av. De som är i riskgrupp ska undvika att utsätta sig för smitta och resten ska se till att inte smitta andra, och man stannar hemma om man är sjuk. Därför undviker vi i Centerpartiet att ha fysiska möten under en tid.

Det här innebär att vi får prata Centerpolitik på andra sätt än att träffas fysiskt. Till exempel genom telefonsamtal, som har fått en renässans. Och vi kan använda digitala möten och sociala medier för att lyssna av vad som är viktigt för våra medmänniskor.

Själv har jag de flesta möten digitala hemifrån. Och när helgen kommer åker jag och min man till fritidshuset i Övre Kågedalen. Där är det lagom långt mellan oss grannar och det blir nån skidtur eller en skoterutflykt i vårsolen för att hämta nya krafter. Visst har du något bra sätt att hämta kraft, även nu när ingenting är sig likt?

Centerpartiet följer de råd som Folkhälsomyndigheten ger. Detta har till exempel inneburit att vi har ställt in vissa kampanjaktiviteter kopplade till samtalsåret 2020.

Det är viktigt att vi som medlemmar i Centerpartiet och i det omgivande samhället bidrar till sans i diskussionen om smittspridningen. Visst finns det frågetecken eftersom vi inte varit med om något liknande tidigare, men hjälp till med att ifrågasätta rykten, spekulationer och ”fake news”.

Centerpartiet är med och tar fram lättnader och stödåtgärder för företag när coronapandemin minskar omsättningar och personal är sjukskrivna. Vi stöttar även sjukvården, som har ökad belastning. Och Skelleftecentern jobbar vidare med våra frågor, t ex utveckling av hela kommunen, bättre miljö, företagande och valfrihet.

Jag vill önska er alla en skön vår!

Var rädd om dig!

Hälsningar Carina Sundbom

Gruppledare Centerpartiet i Skellefteå

Följ Folkhälsomyndighetens råd:

  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder.
  • Använd handsprit när möjlighet till handtvätt inte finns.
  • Undvik nära kontakt med sjuka människor.
  • Undvik att röra vid ögon, näsa eller mun.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.
  • Tänk på att inte besöka äldre om du är sjuk eller har sjukdomssymtom.

www.folkhalsomyndigheten.se