Om väljarna vill kommer Västmanland att representeras av en 65-åring i riksdagen i höst!

Idag meddelade Sveriges Radio att pensionärer generellt sätt är placerade långt ner på valsedlarna i riksdagsvalet. En fjärdedel av landets befolkning är över 65 år trots detta är idag endast 16 % av Riksdagens ledamöter över 65 år - och den andelen kommer inte att kunna bli högre efter valet.

Den 24 september sker upprop av riksdagsledamöter i Riksdagen och två dagar innan, den 22 september, fyller Carola Gunnarsson 65 år. Carola kan då, om väljarna vill, bli en representant för den fjärdedel av befolkningen som är i pensionsåldern.

”- Vi behöver mer erfarenhet i Riksdagen.” säger Carola Gunnarsson, nu 64 år. ”Det är viktigt att ta vara på de erfarenheter och kunskaper som människor skaffar sig genom livet”.

Carola Gunnarsson har med sig en bred erfarenhet in i riksdagen.

Under 12 år har hon varit kommunstyrelsens ordförande i Sala kommun. Sedan 2007 sitter hon i ledningen för Sveriges Kommuner och Landsting och har därutöver internationella uppdrag inom det europeiska kommunförbundet. Innan Carola Gunnarsson blev heltidspolitiker arbetade hon bl a på Västmanlands läns hushållningssällskap och på Lantbrukarnas Riksförbund.

Carola Gunnarsson är och har hela livet varit engagerad i en rad olika föreningar inom folkbildnings-, hemslöjds- och bygdegårdsrörelsen. Inom Västmanlands läns hemslöjdsförbund är hon nu inne på sitt 31 år som ordförande. Nu har Carola Gunnarsson, som står som förstanamn på Centerpartiets riksdagslista, siktet inställt på att bli riksdagsledamot för Västmanland om hon får väljarnas förtroende i höstens val. Idag är knappt 16 procent av riksdagsledamöterna över 65 år – och som SR rapporterat tidigare idag verkar den siffan inte se ut att kunna bli mycket högre sett till valsedlarnas utformning.

 

Carola Gunnarsson