Eva Jääskeläinen årets företagarkvinna i Lilla Edet

Eva Jääskeläinen och Carina Andersson

Centerkvinnorna och Centerpartiet i Lilla Edet brukar uppmärksamma en företagarkvinna på Internationella kvinnodagen. I år prisas Eva Jääskeläinen för sitt engagemang.

Idag drivs endast ett av fyra företag av en kvinna. I Sverige är företagande fortfarande ofta förknippat med något som män gör och vi har ett av västvärldens mest mansdominerade företagande. 

Vi vill så klart att företagarkvinnorna ska bli fler! Fler företagarkvinnor är en förutsättning för ett jämställt näringsliv med fler kvinnor på maktpositioner. 

Fler företagare behövs också då det är företagen som skapar jobb, och därmed skatteintäkter till vår gemensamma välfärd. Om kvinnor drev företag i samma utsträckning som män skulle Sverige få uppskattningsvis 75 000 fler företag och 278 000 fler jobb. 

Med anledning av Internationella kvinnodagen vill vi uppmärksamma en kvinna som redan tagit steget och gjort affärer av sina idéer! 

Eva Jääskeläinen är en av de kvinnor som vågat. Vi hoppas att hon inspirerar fler kvinnor att bli egna företagare. Centerkvinnorna och Centerpartiet i Lilla Edet bjuder på tårta och delar ut ett diplom för att visa vår uppskattning för hennes arbete! 

Eva Jääskeläinen driver sedan 2013 företaget Hälsa i Centrum i Lilla Edet. Evas mål är att få människor att leva som vi lär. Hon erbjuder avslappnande stunder med medicinsk fotvård, massage, SPA behandlingar mm. Eva har kompletterat verksamheten med försäljning av ekologiska kläder för stora och små.