En ny del av pilgrimsleden är invigd

För ett litet tag sedan invigningstalade Carina Andersson, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden vid den del av Pilgrimsleden som mötes i Brattorpsåns naturreservat.

"Att pilgrimsvandra ska ge ro åt själen. Det ska ge kroppen fysisk aktivitet och skapa gemenskap bland medvandrarna, och till de som vandrat samma stig sedan århundranden tillbaka"

Den del av pilgrimsleden som vi har i Lilla Edet kommer nerifrån Göteborg, från Masthuggskyrkan via Vättlefjäll, genom skogarna i Ale kommun och förbi Lödöse. I Lilla Edet korsar man älven och kan sedan vandra vidare till Hjärtum, upp genom trollskogarna till Trollhättan, Vänersborg och fortsätta genom Dalsland.

Att vandra är ett sätt att mötas. Möta naturen, möta varandra, och kanske rentav möta sig själv. Det finns också ett koncept som heter "bo, äta och göra" som innebär att man längs hela leden skall kunna övernatta, äta, och göra något om man vill. Läs gärna mer på http://pilgrimsledengotaalv.se

Vi i Centerpartiet är helt naturligt väldigt glada för pilgrimsleden, den förenar naturliv med motion och hälsa, och manar dessutom till ett lugn och en eftertanke som vi alla kan behöva lite mer av idag. Möts vi på vandringsleden i sommar?