Centerpartiet i Region Stockholm söker nya medarbetare

Bild

Centerpartiet är ett grönt, borgerligt och liberalt parti som styr Region Stockholm i en mittenkoalition med Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Nu utformar vi en ny kansliorganisation och kompletterar vår sakkompetens.

Målet är att stärka leveranserna av centerpartistisk politik här och nu. Tillsammans med politiker och förtroendevalda ska kansliet bidra till att Centerpartiet är det tydliga liberala alternativet inför valet 2026.

Hur de nya rollerna kommer utformas kan bero på dig och din ansökan!

Centerpartiet är ett grönt, borgerligt och liberalt parti som styr Region Stockholm i en mittenkoalition med Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Nu utformar vi en ny kansliorganisation och kompletterar vår sakkompetens.

Målet är att stärka leveranserna av centerpartistisk politik här och nu. Tillsammans med politiker och förtroendevalda ska kansliet bidra till att Centerpartiet är det tydliga liberala alternativet inför valet 2026.

Region Stockholm är Sveriges största region och näst efter riksdag och regering den största politiska arbetsplatsen, såväl i Centerpartiet som i andra partier. Regionen ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Det gör Region Stockholm till en central aktör i den breda samhällsutvecklingen av en av Europas mest dynamiska, innovativa, hållbara och framgångsrika regioner. 

Vi söker drivna och engagerade medarbetare som vill påverka utvecklingen av Region Stockholm, bidra till att nå ut till väljare och media med Centerpartiets politik och få möjlighet att växa genom förtroende, ansvar och kompetensutveckling på jobbet.

Du har kunskaper och kompetens inom ett eller fler av följande områden:

-          Budget, samhällsekonomi och policyutveckling

-          Hälso- och sjukvårdspolitik

-          Press och kommunikation

-          Ledningsstöd och kansliadministration inkl. ekonomi

Du och dina kollegor bistår våra politiker genom alla led i regionens politiska beslutsprocesser, förhandlingar med andra partier, långsiktig strategisk planering, i den löpande dialogen med förvaltningen, samarbetet med andra delar av partiorganisationen, ved kontakter med media och i samverkan med myndigheter, kommuner, näringsliv och civilsamhällesorganisationer.

Samtliga tjänster innehåller både strategisk-politiska, kommunikationsrelaterade och mer administrativa arbetsuppgifter, dock med varierande fördelning. Vi söker både seniora och mer juniora eller nyutexaminerade medarbetare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är strukturerad, ansvarstagande, gillar att utbyta idéer och tar initiativ till samarbete med kollegor.

Vi förväntar att du har en akademisk utbildning, kunskap om och erfarenhet av politisk verksamhet och/eller media och kommunikation. Utbildning och erfarenhet från hälso- och sjukvård, trafikdrift eller samhällsplanering är även det meriterande. Mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift är en förutsättning.

Kansliet består av 10–12 medarbetare som jobbar i team och leds av en kanslichef. Alla medarbetare har ett nära samarbete med våra fyra heltidspolitiker och löpande kontakt med övriga regiongruppen där de flesta är politiker på sin fritid.

Politiken är en bransch med högt tempo och många parallella processer som ofta ställer höga krav på leverans, effektivitet och samarbetsförmåga. Därför jobbar Centerpartiet i Region Stockholm målinriktat med att samtidigt vara en hållbar och flexibel arbetsplats.

Vi tillämpar individuell lönesättning och 6 månaders provanställning för nya medarbetare. Notera att anställningar hos oss regleras i Kommunallagen 4 kap. 33 och 34 §§. Det innebär att du har rätt till tjänstledighet från nuvarande anställning. Bestämmelser som regleras i Lagen om anställningsskydd gäller inte.

Tillträde snarast och enligt överenskommelse.

Vi hanterar ansökningar löpande, vänta inte med din ansökan!

Välkommen att skicka din ansökan och cv i pdf-format till ansokan.centerpartiet.politik@regionstockholm.se

Har du konkreta frågor eller önskar ett inledande informellt samtal innan eventuell ansökan, hör av dig till kanslichef Lars Rottem Krangnes på lars.krangnes@regionstockholm.se.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.