Centerpartiet i Västra Götaland söker verksamhetschef

Bild

Vi söker en verksamhetschef till Centerpartiet i Västra Götaland. Rollen som verksamhetschef innebär att du har en nyckelroll i att leda och utveckla hela Centerrörelsen i Västra Götaland med ett ökat genomslag för vår gröna liberala politik.

Du arbetsleder vår personalgrupp med tre kollegor, ansvarar för att Väststyrelsens strategier och beslut strategier verkställs. Du kommer få samverka med övriga delar av organisationen, våra folkvalda politiker och tjänstemän i rörelsen. Du är en central person för att hela organisationen får genomslag för vår politik, våra mål, strategier och beslut.

Arbetsuppgifter:
Som verksamhetschef har du personalansvar och arbetsleder övriga personalgruppen i deras arbetsuppgifter. Du är ett stöd för personalen i prioriteringar och skapar samsyn kring tagna beslut samtidigt kommer du regelbundet arbeta operativt tillsammans med kollegorna.

Du ansvarar för att Väststyrelsens beslut, mål och strategier genomförs, samt att det dagliga arbetet bidrar till de långsiktiga målen, syftande till en stark Centerrörelse med förmåga att vinna framtida val. Du är en viktig del för hur hela Centerrörelsen mår, genom att bidra till ett gott samtalsklimat. Du ser och verkar för att de medlemmar och förtroendevalda som har betydelse för att uppnå våra mål och strategier har förutsättningar för att samverka och nå dessa. Du kommer få en nyckelroll i att bygga valorganisationen 2026.

Vi söker dig som
Har erfarenhet av strategisk organisationsutveckling, att driva komplexa projekt samt erfarenhet av och förståelse för arbete i en idéburen politisk/ annan ideell
civilsamhällesorganisation.

Du har också mycket god förmåga att formulera dig i tal och skrift. Du behöver kunna se helheter och identifiera utvecklingsbehov samt ha vana vid att ta egna initiativ och självständigt driva arbetet framåt.

Som ledare är du driven, strategisk och tydlig med förmåga både att delegera men även att omprioritera både dina och kollegornas arbetsuppgifter då den politiska dagordningen kan förändras snabbt. Du kan fatta snabba beslut när det behövs och räds inte att ta itu med konflikter. Du arbetar långsiktigt med att utveckla medarbetarnas kompetens och att bygga trygga och väl fungerande arbetsgrupper där återkoppling används på ett konstruktivt sätt.

Som person är du strukturerad, organiserad och slutför det som påbörjats. Du är stresstålig, och uppskattar att lyssna in andra människor och skapa goda dialoger. Du gillar att samarbeta med andra mot gemensamma mål men vågar också stå upp för dina åsikter och har mod att säga ifrån när det behövs. När du löser uppkomna problem behåller du fokus på de långsiktiga strategierna och har lätt för att analysera även komplex information.

Det är meriterande om du har haft budgetansvar. Även formell utbildning inom ledarskap, personal- eller projektledning eller organisation är meriterande.

Som i all idéburen verksamhet är du beredd att hugga i där det behövs. Du behöver förstås också dela våra värderingar och vilja medverka i utveckling och spridning av Centerpartiets liberala, gröna politik.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.


Vårt erbjudande till dig:

Här får du möjlighet att arbeta i en värderingsstyrd organisation med engagerade kollegor på en modern arbetsplats med bra villkor. Du kommer få ett nätverk och en möjlighet att jobba nära förtroendevalda på alla nivåer. Hos oss har du även möjlighet att påverka rutiner och arbetsformer och att utveckla Centerpartiets politik för att stärka vårt inflytande för att bidra till samhällsutvecklingen.

Placering och omfattning:
Tjänsten är tillsvidare på heltid. Huvudsaklig arbetsplats är Centerpartiet i Västra Götalands lokaler i Göteborg men arbete kan ibland ske från annan plats. Arbete kan ske på distans och arbete från hemmet är möjligt i viss omfattning.

Lön och andra anställningsvillkor:
Vi tillämpar individuell lönesättning och omfattas av Arbetsgivaralliansens kollektivavtal för Ideella och idéburna organisationer. Utöver kollektivavtalet har vi bland annat goda semestervillkor och friskvårdsersättning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning för nya medarbetare.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan och CV som visar för rollen relevant erfarenhet och utbildning. Vi vill ha din ansökan senast den 31 maj men intervjuer och tillsättning kan komma att ske löpande. Ansökningshandlingarna kommer att hanteras av ordförande i Centerpartiet Västra Götaland samt delas med styrelsens personalutskott.

Tillträde:
Enligt överenskommelse med önskan om augusti / september.


Frågor om tjänsten och ansökan

Anders Dahlberg,
ordförande Centerpartiet Västra Götaland
073 598 29 58
anders.dahlberg@centerpartiet.se

Välkommen med din ansökan!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.