Centerpartiet söker politiskt sakkunnig till riksdagskansliet

Bild

Centerpartiet söker en politiskt sakkunnig inom hälso- och socialpolitik till riksdagskansliet. Där ingår du i politik- och policyenheten som ansvarar för det aktiva oppositionsarbetet, att utveckla Centerpartiets politik och att vara det sakpolitiska stödet till partiledningen och riksdagsgruppen.

Arbetsuppgifter:
Som politiskt sakkunnig stödjer du främst våra riksdagsledamöter och partiledning. Du bidrar aktivt till att utveckla Centerpartiets politik inom de frågor som ingår i dina ansvarsområden. Du följer utvecklingen i samhället och tar del av den politiska debatten på området. Du ser till att våra ledamöter får stöd i allt från motioner till artiklar och tar fram underlag till politiska förslag. Du kan även bli delaktig i organisationsövergripande projekt som berör hela Riksorganisationen.

I den här tjänsten ligger fokus på sjukvårds- och socialtjänstfrågor men det kan också bli aktuellt att arbeta med andra politikområden. Du ska förstås dela våra värderingar och vilja vara med och driva Centerpartiets liberala gröna politik för Sverige, i Europa och globalt.

Vi söker dig som har:
- Kunskap om det svenska politiska systemet och om politiska besluts- och budgetprocesser.
- Akademisk utbildning, din examen kan vara på grund- eller avancerad nivå och gärna med studier inom nationalekonomi, juridik, statsvetenskap eller någon annan samhällsvetenskap.
- God kännedom om Centerpartiets politik.
- Mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Vi vill också att du genom utbildning eller erfarenhet förvärvat kunskaper om hälso- och socialpolitik. Erfarenhet av politiskt arbete eller förtroendeuppdrag är meriterande liksom annat tidigare engagemang inom den ideella sektorn.

Som person är du samarbetsorienterad, strukturerad och vetgirig. Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som kan bidra med att se öppningar och möjligheter i det politiska landskapet. Du gillar att arbeta i ett team där tempot är högt, det egna ansvaret stort och där vi samarbetar och drar nytta av varandra.

Vårt erbjudande till dig:
Här får du möjlighet att arbeta i en värderingsstyrd organisation med engagerade kollegor på en modern arbetsplats med bra villkor. Hos oss har du möjlighet att påverka rutiner och arbetsformer och att utveckla Centerpartiets politik för att stärka vårt inflytande för att bidra till samhällsutvecklingen.

Placering och omfattning:
Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering på Centerpartiets riksdagskansli i Stockholm, Gamla stan. Vi tillämpar 6 månaders provanställning för nya medarbetare.

Lön och andra anställningsvillkor:
Vi tillämpar individuell lönesättning och omfattas av Arbetsgivaralliansens kollektivavtal för Ideella och Idéburna Organisationer. Utöver kollektivavtalet har vi goda semestervillkor, frisvårdsersättning med mera.

Ansökan:
Vi kommer att hantera ansökningar löpande, vänta därför inte med din ansökan!

Tillträde:
Snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan sker i denna länk

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.