Bollnäs

I Bollnäs är kommunpolitiken intressant just nu. Evy Degerman, kompetent centerkvinna, har sedan fem år styrt kommunen. Det sista året med stöd inte bara från Alliansen utan även från det så kallade sjukvårdspartiet. Sjukvårdspartiets politiska krav har varit, inte att satsa på äldreomsorgen eller de handikappade utan att hör och häpna köpa in den privat ägda skidbacken Bolleberget. Svenskt Näringslivs regionchef har i ett öppet brev till Evy utvecklat tankarna kring hur dumt en socialisering av en skidbacke är.
Klokt nog har kravet avvisats och konsekvens att kommunen därmed inte har en majoritetsregering. Det är inte första gången i den svenska historien det sker. Det brukar med en klok kommunledning fungera bra. Evy och Centerpartiet har hittills styrt kommunen genom att lägga förnuftiga förslag och få stöd i fullmäktige. Då Bollnäs fullmäktige fortsatt lär bestå av förnuftiga politiker kommer det säkert att gå bra. Magnus Andersson , en av Centerpartiets unga stjärnor, har på sin blogg en bra kommentar kring hur det fortsatta arbetet bör gå till.
Lite märkligt är att Ljusnan i sin bevakning inte beskriver om det inträffade är positivt för kommunen eller ej utan fokuserar på hur den interna processen i Centerpartiet har fungerat.
Det som hänt i Bollnäs kommun tror jag visar att enfrågepartier som Sjukvårdspartiet aldrig kan bli annat än en dagslända.