Affärskompetens Sverige utsedd till årets företagare

Centerkvinnorna Hamrånge-Gävle har utsett Sara Hellberg och Affärskompetens Sverige till Årets företagare 2024. I samband med internationella kvinnodagen vill föreningen lyfta kvinnors företagande som en viktig faktor för jämställdhet.

Motiveringen lyder:

Sara och Affärskompetens Sverige startade sin verksamhet i syfte att stötta eldsjälar med brinnande intresse i sitt verksamhetsutövande men ofta mindre intresse i allt det kringarbete som krävs för att bedriva eget företag. Kvinnor som grupp är underrepresenterade i såväl stora som medelstora företag men med Affärskompetens Sveriges arbete gentemot småföretagare ser vi stora möjligheter i att göra det enklare för kvinnor att starta, och driva, egna företag i högre utsträckning än dagens 27 %.

Vi tror till fullo på er beskrivning av företagens del i samhällsutvecklingen, att om företagarna mår bra, får individen, företagen och samhället vinster. Där ser vi ert arbete som en stark drivkraft i att förbättra dessa förutsättningar och bidra till att fler kvinnor blir, förblir och utvecklas som företagare!

Sara och Affärskompetens Sverige är sanna förebilder. Deras initiativkraft och företagaranda inspirerar och sprider ringar på vattnet. Vi vill uppmärksamma och tacka dem för att de är en medkraft för jämställdheten.

Om Affärskompetens Sverige:

Affärskompetens Sverige är en ideell förening som hjälper småföretagen att bli mer lönsamma genom att stärka företagsledare och medarbetare i ämnen som är viktiga för alla företag. Det kan till exempel handla om ekonomi, försäljning, marknadsföring och ledarskap.

Centerkvinnorna i Hamrånge-Gävles ordförande Karin Hedberg (till höger) och Julia Cederstrand, Centerpartiets kommunalråd i Gävle (till vänster), uppvaktade Sara Hellberg (i mitten) med tårta och diplom.