• / Nyheter
  • / Centerpartiet är aktivast i riksdagsarbetet

Centerpartiet är aktivast i riksdagsarbetet

Centerpartiet är Hallandsbänkens mest engagerade parti i riksdagsarbetet. Diagrammet baseras på siffror hämtade i Hallandsposten. Alla partier utom S och M har en ledamot vardera. S och M har tre ledamöter vardera, siffran som räknats fram är därför genomsnittlig för dessa partier. (-) är en politisk vilde som är invald på SD-mandat.

Av de halländska riksdagsledamöterna är Ola Johansson den som är mest aktiv i Riksdagen. Det visar en summering av interpellationer, motioner, skriftliga frågor och anföranden som Hallandsposten har gjort.

När det gäller antalet anföranden i Riksdagen sticker Ola Johansson ut. Han har hållit 256 anföranden i Riksdagens talarstol. Näst flest anföranden har Liberalernas Bengt Eliasson hållit med 162 anföranden. Socialdemokraten Hans Hoff har bara hållit 11 anföranden.

 

Centerpartiet är Hallandsbänkens mest engagerade parti i riksdagsarbetet. Av de halländska riksdagsledamöterna är Ola Johansson den som är mest aktiv i Riksdagen. Det visar en summering av interpellationer, motioner, skriftliga frågor och anföranden som Hallandsposten har gjort.