Stockholm (ej HT23 och VT24)

Bild

Internationell assistent på Centerpartiets internationella kansli. Noetera att denna praktikplats inte kommer att tillsättas för höstterminen 2023 eller vårterminen 2024.

Som internationell assistent på Centerpartiets internationella kansli arbetar du i ett team tillsammans med den internationella handläggaren och den internationella chefen. Praktikplatsen är idealisk för dig som är intresserad av internationell politik och internationellt organisationsarbete. Du får en mycket god inblick i både svensk och internationell politik och kan knyta värdefulla kontakter. Du bör ha ett särskilt intresse för Centerpartiet eftersom arbetet är präglat av partiets värderingar.

Arbetsuppgifterna varierar stort och anpassas delvis efter praktikantens tidigare erfarenheter och önskemål. Det kan handla om att skriva politiska underlag om utrikes- och säkerhetspolitik till partiledningen, förbereda möten med partiets internationella kommitté, organisera utrikespolitiska seminarier och möten, hjälpa till med partiets engagemang i vårt europeiska parti ALDE och vår globala samarbetsorganisation Liberal International, ansvara för intern och extern kommunikation om internationella frågor, göra research om liberala systerpartier samt hjälpa till med administrativa uppgifter.

Praktikanten får möjlighet att följa med på en utrikesresa under sin praktikperiod under förutsättning att resor är möjliga att genomföra.

Vi lägger stor vikt på praktikantens professionella utveckling och arbetar kontinuerligt med feedbacksamtal och annan form av stöttning för att praktikperioden ska bli givande och utvecklande.

Det internationella kansliet tillhör Centerpartiets riksorganisation och ligger på partikansliet på Stora Nygatan i Gamla stan, Stockholm.

I praktiken ingår ett skattepliktigt stipendium på totalt 75 000 kr.

Vårens praktikperiod löper från januari till juni och höstens praktikperiod från augusti till januari. Vi anpassar datumen till terminsstarter- och avslut.

Har du frågor om hur det är att vara praktikant på internationella kansliet?

Du kan också läsa en intervju med tidigare praktikant Maja Ekdahl i internationella nyhetsbrevet där hon berättar om sin tid som praktikant i Stockholm.

Här kan du även läsa månadsrapporter från tidigare praktikanter.

2022

2021

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.