• / Nyheter
  • / Individuellt medlemskap i ALDE-partiet: Varför då?

Individuellt medlemskap i ALDE-partiet: Varför då?

Visste du att man kan bli individuell medlem i ALDE-partiet, Centerpartiets europeiska samarbetsplattform?

Det vet Denise Rydblom, ordförande för Centerpartiet i Malmö, som är individuell medlem i ALDE-partiet. Här svarar Denise på några frågor om sitt medlemskap, och vad man kan få ut av att engagera sig i ALDE-partiet på individuell nivå.

Varför bestämde du dig för att bli individuell medlem i ALDE-partiet?

Det fanns flera anledningar. En var min goda vän Katerina Polyzou. Vi började umgås under min tid vid Malmö Högskola och fann att vi hade liknande liberala värderingar. När hon tipsade mig om det individuella medlemskapet i ALDE blev jag glatt överraskad. Det individuella medlemskapet gav mig ett intryck om att vara ett äkta mångfacetterat, europeiskt medlemskap utan begränsningarna av ett nationellt partimedlemskap.

Vad har du uppskattat mest med ditt medlemskap?

Det jag har uppskattat mest med mitt individuella medlemskap i ALDE har varit alla möjligheter till nätverkande och kunskapsutbyte med andra medlemmar av olika bakgrunder. Medlemskapet har lett mig till att hitta ett helt nytt forum för inte bara liberala idéer utan även kosmopolitiska idéer.

Har du fått erfarenheter eller kunskaper genom ditt individuella medlemskap som har varit en tillgång i ditt politiska engagemang i Centerpartiet?

Utifrån mina möten med medlemmar i ALDE IM har jag skapat mig nya sociokulturella glasögon i frågor om jämlikhet, välfärd, miljö och mycket mycket mer. Mina kunskaper i kampanjmetoder tvärs över Europa har fördjupats. De politiker jag mött har färgat min syn på olika sorters ledarskap. Det har jag tagit med mig i mitt styrelsearbete för Centerpartiet i Malmö.

Vilka tips och rekommendationer har du till dem som funderar på att ansöka om medlemskap? Vad ska man tänka på för att få ut det mesta av medlemskapet?

Mina tips till den som överväger ett individuellt medlemskap i ALDE är att de ska vara beredda på att observera, beredda på överraskningar. Tänk över vad du vill få ut av ditt medlemskap. Möjligheterna till nätverkande skapar ypperliga tillfällen till att påverka, stämma möten med europeiska organisationer, ställa frågor till politiker och sätta grogrunden för goda relationer och samarbeten framöver. Så, var beredd. Du har allt att vinna och mycket lite att förlora på att bli en individuell medlem i ALDE.

Läs mer om individuella medlemskap och bli medlem du också!