Möt vårens Praktikanter i Centerpartiets internationella akademi

Vårterminens praktikanter är nu rekryterade. Clara Thulin och Ellen Wangdell kommer praktisera på Brysselkansliet hos Abir Al-Sahlani och Fredrick Federley, Simon Bergbom hos Atlantic Council i Washington D.C., Lovina Fält på Centerpartiets internationella kansli i Stockholm, Hampus Rydahl hos Democratic Alliance i Kapstaden och Ludvig Hambraeus hos Liberal Democrats i London.

Från vänster:

Clara Thulin är 25 år och studerar en kandidat i statsvetenskap vid Linnèuniversitetet. Intresset för Europa började tidigt då hon redan under gymnasiet flyttade till Bryssel och fick på nära håll ta del av EU-arbetet. Hon har ett stort intresse för utrikespolitiska frågor och är vid sidan av studierna aktiv i Utrikespolitiska förbundet. Hon ser fram emot vårterminen i Europaparlamentet.

Ellen Wangdell är 21 år och kommer från Hönö i Göteborgs skärgård. De senaste åren har hon studerat i Stockholm och i Nice med nationalekonomi som huvudämne. Just nu håller hon på att avsluta sin kandidatexamen och ser mycket fram emot att sedan åka ner till Bryssel och arbeta i Centerpartiets team i Europaparlamentet. Ellen har ett stort intresse för EU-politik och vid sidan av studierna är hon aktiv som ledamot i Centerstudenter International.

Simon Bergbom är 24 år och har en termin kvar på Stockholms universitets mastersprogram i statsvetenskap med inriktning mot offentlig politik och organisation. Han har tidigare haft praktik med en amerikansk kongresskandidat och är för närvarande praktikant på den svenska FN-representationen i New York. Simons stora intresse för amerikansk politik väcktes när han studerade och spelade collegetennis i South Carolina. Under våren ser han särskilt fram emot att få följa det amerikanska primärvalet på nära håll.

Lovina Fält är 23 år och studerar sitt sista år på kandidatprogrammet Europastudier. Hon har ett stort intresse för politik i allmänhet men efter att ha varit bosatt i New York under det amerikanska valet 2016 har ett intresse för internationell politik vuxit fram. Lovina har valt att fördjupa sig i EU-politik men i och med ett spänt omvärldsläge har hon blivit extra intresserad av säkerhetsfrågor, internationella relationer och dilemman. Hon ser fram emot att få jobba med dessa frågor på Centerpartiets internationella kansli.

Hampus Rydahl kommer till våren att praktisera på det liberala partiet Democratic Alliance i Kapstaden. Han har tidigare studerat Globala Studier vid Göteborgs Universitet där han har fokuserat på Internationella Relationer. Hampus har mycket internationell erfarenhet från sin nuvarande praktikplats på Svenska Ambassaden i Seoul, ett års praktik i Washington DC, samt ett års studier i Shanghai på Fudan University.

Ludvig Hambraeus läser dubbelexamina i juridik och fred- och konfliktstudier vid Lunds Universitet med särskild inriktning mot jus in bello, jus ad bellum och post-conflict state building. Han har vidare ett specialintresse för transatlantiska relationer och amerikansk politik och har sedan 2015 varit delaktig i utvecklingen av en start-up dedikerad till analys av dessa områden. Under våren kommer Ludvig vara stationerad hos Liberaldemokraterna i London.