Olivia är årets praktikant i Sydafrika!

Olivia Brinck anlände till Kapstaden i slutet av oktober och inledde då sin praktik hos Democratic Alliance (DA). Nedan berättar hon om arbetet hos DA, kommande projekt och vad hon jobbar med. Dessutom får vi lära känna henne lite bättre och veta varför hon sökte till internationella akademin!

Berätta lite om dig själv och dina förväntningar på praktikten!

Olivia Brinck heter jag och är 26 år gammal, född och uppvuxen ute på landsbygden utanför Stockholm. Jag är färdigutbildad psykolog men har alltid haft ett brinnande intresse för politik, internationella samarbeten och social rättvisa. Jag hoppas att min bakgrund inom organisationspsykologi ska kunna komma till nytta i en politisk kontext!

Mina förväntningar under min tid i Sydafrika är att jag ska kunna lära mig mer om utrikespolitik samtidigt som jag hoppas kunna fokusera på min hjärtefråga feminism. Jag är just nu i startgroparna för att dra igång ett utvecklingsprojekt i samarbete med både internationella och lokala organisationer samt privata företag. Projektet är baserat i utsatta områden med fokus på kvinnligt microföretagande och female empowerment. Jag hoppas även kunna starta samarbetsprojekt för könsbaserat våld och psykisk ohälsa.

Vad är det bästa med att jobba för DA och hur trivs du i kapstaden?

Jag trivs väldigt bra i Kapstaden, det är en sann metropol. Det finns alltid något nytt att upptäcka och människorna här är otroligt öppensinnade och lätta att lära känna. Trots min korta tid här så har jag redan funnit vänner för livet.

Att arbeta för DA är på många sätt utmanande men intressant. Det lämnar utrymme för mig att upptäcka nya sidor hos mig själv och hitta en tydligare riktning framåt. Jag har insett att politik och framförallt utrikessamarbeten är det som jag verkligen brinner för! Jag ser väldigt positivt på vad framtiden håller efter att denna traineetjänst tagit slut.

Vad har du för arbetsuppgifter?

Just nu har det varit mycket fokus på administrativa uppgifter då DA har genomgått en stor omorganisation. Avdelningar har slagits ihop eller reducerats, så alla håller just nu på att hitta fotfästet i sin nya miljö. Men för att ge några exempel så har jag fått organisera en konferens för Young Leaders Programme, deltagit på undervisningstillfällen, skött kommunikation med ambassader, skrivit ihop nyhetsbrev och administrerat provinsiella val.

Varför sökte du till internationella akademien?

Jag sökte in på grund av att jag ville byta yrkesbana och kunna hitta en ny, spännande miljö för mig att växa i och för att hjälpa till och åstadkomma förändring på ett mer storskaligt, strategiskt plan.

Drömmen är att i framtiden ansöka till UD:s Diplomatprogram. Denna traineetjänst är en perfekt väg in för att få kontakter, mer utlandserfarenhet och slängas in i den politiska hetluften. Det är det bästa beslutet jag någonsin tagit!

Om du är intresserad av de projekt Olivia nämner eller har några frågor kan du kontakta henne via oliviab@da.org.za