Lär känna några av höstens internationella praktikanter!

Från vänster på bilden: Josefin Stenquist, Andreas Haglund och Annie Gunnarsson

 

Rekryteringen till praktikplatserna i Stockholm och Bryssel är nu klar och det är med stort nöje som vi hälsar Josefin, Andreas och Annie välkommen till hösten 2022 omgång av Centerpartiets internationella akademi.

Vi har låtit akademideltagarna introducera sig själva i en kort presentation som följer här nedan.

Josefin Stenquist är 25 år och kommer från Linköping och är i skrivande stund inne på sista terminen på mastersprogrammet European Affairs i Lund. Hon har tidigare läst sin kandidatexamen i statsvetenskap med kurser inom internationella relationer, globala frågor och jämförande politik. Utöver det har hon varit på utbytesstudier i Mannheim och gjort praktik på Skåne European Office i Bryssel. I höst finner ni henne på Centerpartiets internationella kansli i Stockholm vilket hon med spänning ser fram emot.

Andreas Haglund är 22 år gammal, född i Stockholm men uppväxt i Bryssel, med både svensk och fransk nationalitet. Just nu läser han internationella relationer och diplomati, med en specifik inriktning på EU, i Brygge på College of Europe. Andreas är intresserad av mänskliga rättigheter, migrationsfrågor och utvecklingsfrågor. Utöver detta har han specialiserat sig inom säkerhetsfrågor och EU:s roll inom det fältet. Inför EU-valet 2019, deltog Andreas i den politiska kampanjen för Centerpartiets belgiska systerparti, Le Mouvement Reformateur. Under hösten ska han praktisera på Centerpartiets kansli i Bryssel.

Annie Gunnarsson är 24 år från Helsingborg. 2018 flyttade hon till Lund för att studera på juristprogrammet vid Lunds universitet. Under sin utbildning har hon läst fördjupningskurser inom folkrätt och EU-rätt med särskilt fokus på immaterialrätt och bolagsförvärv. Med erfarenheter från både den akademiska världen och näringslivet har hon upplevt hur EU:s verksamhet och beslut påverkar våra samhällen och medborgare. Hon har länge haft ett brinnande intresse för internationell politik med hjärtefrågor inom säkerhetspolitik och jämställdhetsfrågor; något hon ser framemot att lära sig mer om och bidra till genom sin praktik på partiets Brysselkansli i höst.