Per Eriksson föreslås bli nytt regionråd

Nu är förberedelserna inför skiftet av posten som regionråd och gruppledare för Centerpartiet i Region Jönköpings län klart. Per Eriksson från Nässjö kommun, föreslås ta över de tunga posterna.

Arbetet med att utse efterträdare för Rune Backlund, som avgår vid årsskiftet, har letts av en intern nomineringsgrupp inom Centerpartiet. Gruppen har arbetat sedan mars månad och nu har de enats om ett förslag på person som kommer att bli Centerpartiets främste företrädare inom regionen. Närmare bestämt Per Eriksson från Stensjön, i Nässjö kommun.

- Per är en entreprenör som driver eget företag och som brinner för näringslivsfrågorna, säger Anders Samuelsson, gruppledare i Jönköping, och tillägger:

- Processen att utse efterträdare har varit väldigt noggrann och vi känner oss mycket nöjda med förslaget.

Generationsskifte och ett visionärt ledarskap

Vid årsskiftet kommer Per Eriksson även att ta över rollen som ordförande i ANA, nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet, där han idag sitter som ordinarie ledamot.

- Nomineringsgruppen anser att vi med Per Eriksson får ett generationsskifte i ledningen för regiongruppen samt ett visionärt och tydligt ledarskap för framtiden. Per har ett genuint stöd inom Centerpartiet i länet där han idag är distriktsordförande.

En extra distriktsstämma kommer att äga rum den 26 september och det är under stämman som efterträdare väljs. Andra kandidater till posten som regionråd och gruppledare kan dyka upp under stämman eftersom Centerpartiet är en demokratiskt öppen folkrörelse.

- Det är medlemmarna och valda ombud som gör det slutliga valet, säger Anders Samuelsson.

Centerpartiets nomineringsgrupp
  • Anders Karlsson, kommunalråd Nässjö, 070-5149630
  • Beata Allen, kommunstyrelsens ordförande Aneby, 073-0447278
  • Hans-Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande Värnamo, 070-5192711
  • Anders Samuelsson, gruppledare Jönköping 070-6963017
  • Lena Sumedrea, distriktsombudsman, 076-8188200