Växjökretsen kommenterar Eva Johanssons avgång


Centerpartiets kommunalråd Eva Johansson lämnar sin post vid årsskiftet.

Eva har varit en engagerad centerpartist under 35 år, de två senaste som partiets kommunalråd i Växjö kommun. Dessförinnan var Eva partiets gruppledare. Hon har också varit ordförande för Kultur- och fritidsnämnden samt varit partiets ledamot i Utbildningsnämnden.

- Genom sitt arbete har hon bidragit till att Växjö kommun både blev årets kulturkommun och idrottskommun 2017. Eva har också arbetat aktivt för att stödja kvinnorna inom Centerpartiet, säger Annika Nilsson, kretsordförande.

- Med sitt strategiska tänkande i kombination med att alltid ha Centerpartiets bästa för ögonen, har Eva haft stor betydelse i kommunpolitiken, fortsätter Annika Nilsson.

En nomineringskommitté arbetar nu för att ta fram kandidater inför valet 2022. Under hösten kommer samtliga medlemmar att uppmanas att lämna förslag. Kommitténs mål är att kunna presentera tre kandidater till kommunalrådsposten under senhösten. Sedan är det Centerpartiets medlemmar i Växjö kommun som genom val får avgöra vem som ska efterträda Eva Johansson.

Annika Nilsson
Ordförande för Växjökretsen
070 56 00 206