Kretsordförande Lars Carlsson inför
partistämman i Karlstad 26-29 september

Partistämman är Centerpartiets största händelse och samlar cirka 1000 centerpartister från hela Sverige. I år är stämman i Karlstad 26-29 september. Från Östergötland skickas 21 ombud och 34 motioner.

Lars Carlsson, ordförande i Centerpartiets Motalakrets, kommer att bevaka frågor kring lag, ordning och utrikespolitik.

Det är många intressanta motioner att behandla. Bland annat kommer ett förslag från Motala där Centerpartiet vill se bättre tillgång på brandsläckningsflygplan över hela landet. Gärna i samarbete med Norge och Finland. Från Motala och Östergötland har vi motionerat om allt från landsbygdsutveckling och infrastruktur till tandvård, bygglov och ränteavdrag, säger Lars.

I kommittéarbetet kommer Julie Tran, Regionråd, vara vice ordförande i infrastrukturkommittén. Roger Sandström, politisk sekreterare Norrköping, kommer att vara vice ordförande i kommittén för kultur, civil, konstitution, integration och migration.

Även är Muharrem Demirok, kommunalråd Linköping, föreslagen till ny ledamot i partistyrelsen samt att ingå i partiets verkställande utskott.

Läs om Östergötlands alla motioner nedan!

För mer information, kontakta:

Lars Carlsson
Kretsordförande Motala
Carlssonlars@hotmail.com

Felix Grönqvist
Politisk sekreterare Motala
felix.gronqvist@centerpartiet.se
073 – 80 40 402

Motioner från östergötland


NrMotion rubrikMotionär1Allmän gymnasieskola för alla ungdomarBengt Walla2AlmedalsveckanDaniel Giertz3Amnesti för återlämnande av skjutvapenAnders Agnemar4Avveckla lag om ersättning för fysioterapi o lag om läkarvårdsersCarola Andersson5Avveckla räntebidragetCarola Andersson6Beskattning av fordonstrafikJan-Erik Carlsson7Bygglovsbefria LandsbygdenBengt Walla8Centerpartiets grundtrygghetBengt Walla9DrivmedelskatterabattsystemAnders Agnemar10En ny hemsida för kyrkovalDaniel Giertz11EuropantBengt Walla12Högspecialiserad vård på mindre universitetssjukhusKerstin Sjöberg, Anders Monemar, Carola Andersson13Höj skatten på osund mat och sänk momsen på nyttigÅsa Johansson14Inför en skottveckaDaniel Giertz15Integrationsbyggande med vertikal hyressättningBengt Walla16Kanon med felaktigheter som inte ska få förekomma i skolböckerDaniel Giertz17Motion angående effektivisering av lantmäterietArne Axelsson18Motion med anledning av skogsbränderna i Sverige sommaren 2018Arne Axelsson19Motion om Asylutredning och organisation på migrationsverketIngrid Röjstrand20Motion om att förbjuda slöja på barnIngrid Röjstrand21Motion om fastighetsrelaterade skatterJohan Byttner22Motion om hantering av dysfunktionell kommunal skolaJohan Byttner23Motion om koldioxidskatt på nybyggnationJohan Byttner24Motion om samhällsbetalda resorSolveig Agnevik25Motion om teknikgapet i landetJohan Byttner26RösträttsålderJan-Erik Carlsson27Sammantagen klimat- och miljöbedömning vid vindkraftsetableringKarin Jonsson28SFI-nätkurser för bättre integration / Uppmuntra utveckling av digitala kurser som del i integrationsarbetetAnders Monemar29Strandskyddsbefria landsbygdenBengt Walla30Särskild lagstiftning för att värna Vätterns vattenAnders Agnemar31Tandvården ska sammanföras med sjukvården till ett ekonomiskt system med samma ekonomiska premisser för tandvårdspatienter som för andra patienterAnders Agnemar32Underlätta för vindkraftsutbyggnadenKarin Jonsson33Vi saknar organ för transplantationerGun Djerf34Översyn av patientdatalagenCarola Andersson

 

Relaterade nyheter