VALET 2022 - Nominera nu!

Brev till alla medlemmar

7 maj 2021

Hej Centermedlemmar!

I september 2022 är det val till riksdag, region och kommuner, men förberedelserna med att ta fram de namn som ska stå på listorna börjar redan nu. Nu är det dags att förnominera kandidater till riksdag, region och kommunerna.

För kandidater som ska nomineras till riksdag eller region behöver du skicka in ditt eget eller någon annans namn till distriktets nomineringskommitté senast 31 maj. Du nominerar allra enklast genom att fylla i ett digitalt formulär. Läser du detta på din dator kan du TRYCKA HÄR för att nominera dig själv, eller TRYCKA HÄR för att nominera någon annan.

Du kan också förnominera via Centerpartiet Östergötlands hemsida. Klicka på ”Förnominering” i menyn.

Kretsarnas nomineringsperiod följer inte helt den till riksdag eller region – hör med din kretsordförande vilken tidsplan som gäller i din krets. Du kan däremot redan nu i formuläret nominera även till kommunlistan, så kommer det kretsen.

Då vi använder oss av fri nominering kan du nominera någon som ännu inte är medlem. När valsedeln ska fastställas krävs medlemskap i Centerrörelsen för att personen ska kunna väljas. För att en kandidat ska vara valbar måste denne vara medlem senast datumet för nomineringsstämman.


Alla förnominerade kandidater kommer att kontaktas av nomineringskommittén och erbjudas att vara med på medlemsomröstningen som kommer att hållas andra halvan av september.

Listorna kommer sedan att fastställas av nomineringsstämman 27 november.

Här kan du nominera dig själv: Här kan du nominera någon annan:

Har inte tillgång till en dator kan du posta de namn du vill nominera samt till vilken lista till kansliet. Uppge då också gärna en postort, en mejladress eller telefonnummer så vi enkelt kan uppfatta vem du syftar att nominera.


Centerpartiet Östergötland

Mörnersgatan 5

58225 Linköping

Nomineringskommittén består av Lars-Olof Johansson, Norrköping (sammankallade), Alva Wärnsberg, Linköping (CUF-mandat), Göran Gunnarsson, Linköping, Astrid-Marie Jonsson, Åtvidaberg (CK-mandat), Thomas Säfström, Motala, Bo Johansson, Vadstena, Elisabeth Högström, Ydre och Maria Gillberg, Mjölby.

Lars-Olof Johansson når du via lars-olof.johansson@sv.se eller 070 659 42 64.

För övriga frågor är du välkommen att kontakta ombudsman
Felix Grönqvist via felix.gronqvist@centerpartiet.se eller 073 80 40 402.

Relaterade nyheter